Így működik a Fidesz álhírgyára - FFF 1. rész

Így működik a Fidesz álhírgyára - FFF 1. rész

Mostantól rendszeresen megmutatjuk nektek, hogyan működik a Fidesz álhírgyára. Ez az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő! Ma azt nézzük meg, hogyan lesz egy szó elvételével az igazságból ordas és undorító hazugság. Ez az ő mottójuk!

Az egykor szebb napokat látott, mára fideszes csicskalappá silányított Origo évek óta ontja magából a keményvonalas hazugságot. Attól sem riadnak vissza, hogy kamu olvasói leveleket küldjenek saját maguknak, hogy valakit befeketítsenek. Ha a magyar médiában van pokol, akkor ők a hetedik bugyrában foglalnak helyet. Egy friss példán keresztül mutatjuk be, hogyan is működik a hazugsággyár.

Távirat a média pöcegödréből

Tegnap jelentettek meg egy cikket, amiben az Amensty International-t támadják. Azt állítják, hogy a szervezet ellenzi a karantént és a határzárat is. A jogvédők tanulmányából kiderül, hogy abszolút nem ellenzik sem a karantént, sem a határzárat. Különleges helyzetben abszolút elfogadhatónak tartják azt. Csak arra hívják fel a figyelmet, hogy lehetőség szerint ilyenkor is figyelni kell az emberi jogok védelmére.

Összefércelt hazugságok

Néhány konkrét példával mutatjuk meg, hogyan hazudik undorítóan az Origo egy szó, vagy egy félmondat kivágásával. Szerintük a jogvédő szervezet:

"Általánosságban ellenzi a járvánnyal érintett országok által bevezetett utazási és kereskedelmi korlátozásokat."

 De a valóságban így hangzik a mondat:

"Általánosságban ellenzi a járvánnyal érintett országok által bevezetett utazási és kereskedelmi korlátozásokat, kivéve rendkívüli esetekben."

A tanulmányban később kifejtik, hogy a jelenlegi egyértelműen rendkívüli helyzet, és ezért indokoltak ezek az intézkedések. De szerintük ezeknek a lehető legkisebb korlátozással kell járniuk. A hatalom birtokosainak pedig jobban kell figyelnie az alapvető szükségletekre. Lássunk egy másik példát.

Két állításból egy HAZUGSÁG

Az Origo szerint az Amnesty alapvető jognak tartja a munkába járást, és szeretné, ha munkába mehetnének az emberek továbbra is. Ez pedig felelőtlenség. Az alábbi idézettel támasztják alá ezt:

„voltak olyanok, akik nem tudták alapvető emberi jogaikat gyakorolni (...), mint például (...) nem tudnak eljutni a munkahelyükre."

Ezzel szemben a valós idézet:

„voltak olyanok, akik nem tudták alapvető emberi jogaikat gyakorolni, mint például az alapvető élelmiszerekhez, tisztító és tisztálkodó szerekhez és egészségügyi ellátáshoz hozzáférni.”

A szervezet szerint a munkahelyek elvesztése fenyegetett sokakat azok közül, akik nem tudtak bemenni dolgozni a korlátozások miatt. Két teljesen különálló dolgot hazudtak össze. Így kreáltak egy olyan mondatot, ami le sincs írva a tanulmányban. De olyan állításokat is megfogalmaznak, amik még csonkított formában sincsenek benne a szervezet anyagában. Például:

„az emberi életek megóvása fontos, de nem fontosabb például a mozgás vagy a szólás szabadságánál.”

Ilyen sehol nincs leírva. Ez a legormótlanabb szánalmas hazugság. És ez sajnos csak egy cikk volt az Origonak csúfolt propagandaoldalról. Naponta százas nagyságrendben gyártják az ehhez hasonlóakat. Semmiképpen ne hagyjátok megtéveszteni magatokat, vagy egyszerűen csak:

Soha ne olvassatok Origot!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Ifj. Lomnici percenként hazudik a pénzünkből – FFF

Azt hiszik a propagandisták, hogyha a jogvédőkkel szemben jogász hazudik, az majd hihető lesz. Hát nem! Most egy ilyen szánalmas, álcivil, álszakértő csúsztatását mutatjuk be a FideszFéknyúzFigyelőben.

  • 2020.06.01

5 bűn, amit sohasem felejtünk el Balog Zoltánnak

A bukott emberminiszter 6 éven át követett el merényleteket a magyar emberek ellen. Ezek voltak a legdurvábbak!

  • 2020.05.30

Valaki szóljon Bakondinak: Az HBO nem NGO! - FFF

Orbán saját tanácsadója leplezte le, hogy az egész aljas migránsozás csak egy kormányzati forgatókönyv része. Csak most nem tanulta be a szövegét.