Itt az igazság: ez hangzott el a kampányban a stadionstopról

Itt az igazság: ez hangzott el a kampányban a stadionstopról

Hatalmas botrányt szült, hogy Baranyi Kriszta és Karácsony Gergely feltételekhez kötötte az Atlétikai Stadion megépítését, ahelyett, hogy élből elutasították volna. 

Nos, könnyű vádaskodni anélkül, hogy valóban a dolgok mögé látnánk és azt gondolni, nem esett nehezére a két politikusnak talánt mondani az újabb giga beruházásra.

Mert nehezükre esett, sőt azt is mondhatnánk, zsákutcába futottak, mert nem igazán volt/van más választásuk. A főváros érdekeit tartották csak és kizárólag szem előtt, ezért döntöttek így. De mivel rengetegen vannak, akik máris hazug ígéretekkel vádolják Karácsony Gergely főpolgármestert, így szeretnénk megmutatni, mégis mik hangzottak el részéről a stadionstoppal kapcsolatban a kampányidőszak alatt. És most, hogy áll a helyzet.

Karácsony Gergely és Fekete-Győr András egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy petíciót indítottak, hogy az adófizetők pénzét ne lehessen tovább stadionokra költeni. 

A város több pontján kezdtek ekkor petíciók gyűjtésébe nnak érdekében, hogy a menő luxusberuházások helyett inkább kórházak épüljenek. De az Atlétika Stadion azonnal nem tűnik luxus beruházásnak, ha elolvassuk a főpolgármester által szabott feltételeket, melyek közt bőven megbújik a lényeg, miszerint az épület későbbiekben a lakók és város hasznára váljon, azaz a fővárosiak igényeinek kielégítésére. Ha ezt számításba vesszük, talán a polgárok is szívesen költenének olyasmire, ami a későbbiekben a javukat szolgálja. 

Kijelentette azt is, hogy amíg nincsen elég CT, addig nem épülhet stadion. 

"Az én városomban nem épül addig stadion, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés."

Nem tagadjuk, ő sem tagadja, ez pont így volt. De mi van akkor, ha megépül a stadion és eközben a kormány 50 milliárd forintot ad a kerületi orvosi ellátás fejlesztésére? Amiből CT gépeket is tudnak vásárolni. A CT és az MR egyébként óriási segítséget ad az orvosoknak a korai és pontos diagnózisok felállításában, ebből nyugaton kétszer annyi van, mint hazánkban. Budapesten jelenleg 43 CT működik, ami 13 kerületben oszlik el. 

Bármelyik oldalról is közelítjük meg a dolgot, Karácsony nem beszél maga ellen, hiszen a kettő együtt igenis működőképes. Már csak abban kell reménykedni, hogy a kormány tartja a szavát, hiszen most nagyon úgy tűnik, hogy elfogadták a javaslatokat. 

Karácsony Gergely azonban nemrégiben azt is elmondta, hogy a magyar állam már így is túl sok pénzt költött sportcélú beruházásokra, ő pedig szeretné betartani a lakosoknak tett ígéretét.

Éppen emiatt ajánlottak olyan együttműködési lehetőséget a Fidesz vezette kormánynak, amely kiválóan lehetővé teszi, hogy jelen helyzetben mind a két fél győztesként szerepelhessen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.

  • 2020.09.11

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

A politikai tartalom nem változott, csak szelídebb külsővel igyekeznek álcázni az orbánista propagandát.