Márciusban indul az új nemzeti konzultáció: hazugság és gyűlöletkeltés lesz benne

Márciusban indul az új nemzeti konzultáció: hazugság és gyűlöletkeltés lesz benne

Kell, mint egy falat kenyér, mi? Megint milliárdokat szór el a kormány hazugságra és gyűlöletpropagandára, miközben egyre nehezebb megélni, az ország kettészakadása pedig magasabb fokozatba kapcsolt.

 

Nem is titkolják: előre megvannak a válaszok

Gyönyörű tudósításra figyelhetett fel mindenki, aki péntek reggel beleolvasott a Magyar Távirati Iroda híreibe. A lényege ez volt:

Március közepén várható az új nemzeti konzultáció, amelyben a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyével, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárással, a börtönbiznisszel, valamint a bírók függetlenségével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Hozzátette: a kapcsoló törvénymódosítások már a tavaszi ülésszakon is születhetnek. Hangsúlyozta: a kormány álláspontja határozott ezekben a kérdésekben, de szüksége van a társadalom támogatására ahhoz, hogy a meggyőződését képviselhesse hazai ellenzéki vagy nemzetközi szereplők, bírói fórumok, EU-s intézmények részéről érkező esetleges támadás esetén. (MTI rövidítve)

Vagyis ma már ott tartunk, hogy a látszat sem érdekli a Fideszt. Ez olyannyira igaz, hogy maga a propagandakonzultációért felelős fideszes csicska is előre elmondja, hogy megvan az álláspont. Nincs is miről konzultálni, arról van szó, hogy alá kell támasztani az állampárti hazug mondást. Persze úgy, hogy előtte jó sok hazugságot terjesztenek a lapjaikban mindenről, amiről konzultálni akarnak.

A Fidesz is bevallotta, hogy előre megvannak a válaszok

Micsoda pofátlan, hazug, szégyentelen emberek ezek? A gyöngyöspatai romákkal kapcsolatban Orbán már rég kiadta az utasítást, amit csicskái el is kezdtek végrehajtani. A magyar társadalomban amúgy is jelenlévő ellentét felszítása nemcsak undorító, de rendkívül felelőtlen magatartás is azok részéről, akikre az ország irányítását, sorsa jobbítását bízták a választásokon.

Folytatja a Fidesz a cigányok elleni uszítást

Horváth László, Heves megyei fideszes országgyűlési képviselő (hozzá tartozik Gyöngyöspata képviselete is) Facebook-oldalán folytatta az Orbán által megkezdett undorító gyűlöletkeltést a magyarországi romák ellen.

A Fidesz ügyvédje keresi a legtöbbet a börtönbizniszen

A börtönbizniszre utaló rész egy sima hazugság, itt nem annyira a gyűlöletpolitikáról, hanem a Fidesz hatalmának másik pilléréről, a pénz iránti vágyról, kapzsiságról és a mindent átszövő korrupcióról (na meg annak letagadásáról) van szó. Kiderült ugyanis régen, hogy éppen a Fideszhez köthető ügyvédek keresik a legtöbb pénzt az Orbánék által börtönbiznisznek nevezett jelenségen.

Így mosdatja az Origo kamuportál a fideszeseket

Kiderült ugyanis, hogy valójában a fideszes ügyvédek azok, akik az elítélteken jó pénzt keresnek. Egy fideszesekhez nagyon is közelálló debreceni ügyvéd irányításával működő iroda például 1880 ügyben 814 millió forint kártalanítást sajtolt ki az államból.

A gazdasági növekedés ordas kamu

Az már csak büdös hab a penészes torta tetején, hogy a hazug gyűlöletkonzultáció megint milliárdokba kerül majd, ami pontosan olyan, mintha ezt a pénzt iratmegsemmisítővel darálnák le. Pont úgy, ahogy majd a visszaküldött kérdőívek eredetijével teszik, miután a szükséges adatokkal igény szerint bővítették a Kubatov-listát. Közben ezrek kerülnek utcára, gyárak zárnak be, a munkanélküliségi adatok pedig maximum vécépapírnak valók, annyira hamisak.

A valóság megint Orbánt cáfolja: folytatódnak a gyárbezárások

Bezár az elektronikai alkatrészeket gyártó ózdi ABB-gyár - írta meg az Index. Ezzel az ország egyik legszegényebb térségében szűník meg az egyik legfontosabb munkalehetőség. A gyár bezárásával 1200 ember veszíti el a munkáját.

Nehezebb megélni, a forint a béka segge alatt

Miközben sorra jönnek a fideszes győzelmi jelentések a magyar gazdaság növekedéséről, nagyon kilóg a lóláb. A forint néhány hetente járja meg a poklot, és nemcsak az euróhoz, de a dollárhoz képest is, ami azt jelenti, hogy minden külföldről behozott áru drágul. Látszik is: a benzin és az alapvető élelmiszerek inflációja kiugróan magas volt januárban, és ez csak rosszabb lesz. Orbán és Matolcsy politikájának árát minden bevásárlásnál és tankolásnál forint-fillérre megfizetik a fizetésből élő magyar emberek.

Megint mélypont: újra a béka segge alatt a forint

Matolcsy és bűntársai dilettáns és elvetemült forintgyengítő politikája miatt a magyar deviza ma megint elérte minden idők leggyengébb értékét, egy euróért 340 forintot kell fizetni.

Kitől is kell megvédeni az álláspontot?

Azt mondja még ez másik Orbán, hogy azért van szükség a konzultációra, hogy a fideszes álláspontot meg kell védeni, mert azt az ellenzék és az EU-s intézmények, sőt akár civilek is megtámadhatják. Szóval arról van szó, hogy a Fidesz az antidemokratikus álláspontját meg akarja védetni a demokrácia legfontosabb intézményeitől.

Nem Orbán Viktor maga áll ki, és mondja azt: igen, kérem megtanultam Putyin gazdámtól a leckét, tessék nálunk ilyen az illiberális állam. Nem, a magyar emberekkel viteti el a balhét hazug módon, mert még ehhez is gyáva. Arra fog hivatkozni, hogy a nép szava a döntő számára. Vagyis hazudni fog megint.

Meddig hagyjuk még, hogy ilyen szinten vegyen hülyére minket ez a felcsúti miniszterelnök?

Remélhetőleg nem sokáig, Orbán gyűlöletpolitikája ellen már most egyre többen emelik fel a szavuk, és remélhetőleg még sokkal többen ébrednek rá hamarosan, hogy bőven eljött az ideje megálljt parancsolni a Fidesznek.

Erősödik a civil ellenállás Orbán gyűlöletpolitikájával szemben

Orbán és csicskái a legaljasabb módon kezdtek rasszista uszításba a cigányság ellen. Egyértelműen átléptek egy határt. Pártok, közszereplők és civilek sora szólalt már fel az ügyben, és ítélte el Orbán rasszizmusát.

(-főszerk.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.