Orbán putyinista kisvasútján nincsen fék

Orbán putyinista kisvasútján nincsen fék

Orbán retteg a bukástól. Ezt bizonyítja fideszes csicskáinak legújabb módosító javaslata, mellyel szinte teljesen ellehetetlenítené az ellenzéki képviselők munkáját. 

A Fidesz legújabb módosítójavaslata már szinte azt is megtiltaná az ellenzéki országgyűlési képviselőknek, hogy belépjenek a Parlament épületébe. A házszabálymódosító egyik legfontosabb eleme a frakcióba tömörülés megakadályozása: többé nem egyesülhetne két vagy több pártfrakció. Ráadásul ezentúl kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának frakciót. Független képviselők tehát nem alkothatnának frakciót és be sem ülhetnének semmiféle pártfrakcióba.

A javaslat elfogadása a magyar parlamenti demokrácia megcsúfolása lenne: a módosító példátlan módon korlátozza a képviselők szabad mandátumgyakorlását és súlyosan megkülönbözteti a függetleneket.

 

Jól látható módon Orbán és csicskásai még mindig Putyin diktatórikus rendszerét tekintik példának. Nem bírnak leállni Putyin majmolásával. 

Pedig a magyar választók nagy erővel üzenték meg Orbánnak és bandájának október 13-án, hogy eddig és ne tovább: elég volt a putyini, illiberális, diktatórikus útból, nem kérünk többet példaképeiből, Erdoganból, Putyinból és a többi autokrata bűnözőből.

Sajnos Orbán nem foglalkozik saját hatalmán és gazdagodásán kívűl már semmivel. Így most sem hallgatott a magyar emberek akaratára. Ott folytatja, ahol abbahagyta.

Orbánt bosszúvágy és a magyar emberek akaratának figyelmen kívül hagyása vezérli!

A legújabb  tervük nem csak azt bizonyította be, Orbánnak még mindig diktátorok a példaképei. Arra is rávilágított, hogy retteg az ellenzéktől és retteg a választók akaratától. Ezért kell olyan módosításokat elfogadtatniuk a Parlamenttel, mellyel az ellenzéki képviselők munkáját egyre jobban ellehetetlenítik.

Most épp a független országgyűlési képviselőket akadályozza leginkább abban, hogy elvégezzék azt a munkát, amire a magyar emberek megválasztották.

(Hadházy Ákos nagy port kavart akciója a Parlament üléstermében.)

A főpolgármestert adó Párbeszéd például a módosítás következtében elvesztheti frakcióját, mivel a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon az MSZP-vel közös listát állított. Orbán tehát szánalmas kicsinyességére is rávilágít ezzel a javaslattal: Nem kérdés, hogy ostoba bosszúvágy is vezérli, amiért Karácsony Gergelyt hatalmas fölénnyel választották meg a budapesti emberek. 

Persze ezt most könyedén megszavaztatatja Orbán a csicskáival. Gond nélkül áttolhatják az országgyűlésen, mivel az általuk megalkotott szintén putyinista választási rendszer miatt kétharmaduk van. De ne gondolják azt, hogy ez és a többi hasonló intézkedésük következmények nélkül maradnak. A magyar adófizetők nagyon jól látják, hogy tejhatalmuk és szabad lopásuk érdekében bármit megtesznek.

A 2022-es országgyűlési választáson pedig ezt ki is fogják fejezni.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!