Szijjártó a képmutató, álszent politikus mintapéldánya

Szijjártó a képmutató, álszent politikus mintapéldánya

A luxusjachtos külügyminiszter bort iszik, vizet prédikál. Ha az ő jachtozását firtatják, hiszti rohamot kap, korábban mégis a puritán kormányzás fontosságáról papolt.

Mielőtt lebukott volna luxuséletével, Szijjártó Péter fullba tolta a képmutatást. Puritánságról beszélt, de amint a mézesbödön közelébe került, egyből nekiesett. 

Hisztizik, ha az ő luxusutazását firtatják, de korábban ő is mások magánéletében vájkált.

2003-ban elment például Balatonőszödre, ahol Gyurcsány Ferenc háza előtt tartott a Balatonban állva sajtótájékoztatót. Képes volt feltűrt nadrágban besétálni a tóba és berendelni a média munkatársait is, hogy a volt pártüdülőről beszéljen. Ráadásul már akkor is marhaságokat állított, ami után az akkori kormányszóvivő fel is szólította, hogy kérjen bocsánatot.

 (Sokáig Szijjártó volt az, akire a legkínosabb szerepléseket hárították a Fideszben. Ez a balatonőszödi is egy olyan volt.)

Gondoljunk csak bele: ha ma egy ellenzéki politikus a fideszes elit nyaralásának helyszínén szeretne sajtótájékoztatót tartani, nem a Balatonra kéne utaznia. El kéne mennie az Adriára, vagy ki kéne hajóznia egy luxusjacht után.

Pár évvel később még mindig Szijjártó volt a pancser, akire a szánalmas akciók hárultak. 2005-ben például a Kempinski szálló előtt leült egy műanyag székre és elkezdett virslit meg barna kenyeret enni. Ezt azért csinálta, mert az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc magyar üzletemberekkel találkozott ott.

Minden kamu, amihez ez a luxuscsicska hozzányúl.

Szintén emlékezetes megszólalása a luxusminiszterenek, hogy 2006-ban még az akkori kormány autóbeszerzésein háborodott fel. Akkor kijelentette:

Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség

Úgy tűnik, azóta meggondolta magát. Vagy már akkor is hazudott. 

Persze ennek az elmúlt években voltak jelei. 2014-ben beköltözött egy dunakeszi luxusvillába. Nem kevesebb, mint 167 millió forintért vásárolták meg. Ez az ügy már akkor is óriási botrány kavart

De a luxusminiszter kétszínűsége kapcsán nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy nemrég még Szijjártó fenyegetőzött: Azoknak a külügyi munkatársaknak kirúgást ígért, akik otthonról akartak dolgozni a járvány alatt. Szijjártónak tehát most példát kéne mutatnia azzal, hogy kirúgja saját magát!

Ezek után egyetlen kérdés maradt: Mikor mond már végre le?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.