Tarlós a politikai bunkók között az utolsó

Tarlós a politikai bunkók között az utolsó

Mindig vannak azok a bunkók, akik élvezik, hogy elronthatják mások jókedvét.

Tarlós István magánkívül megafonnal a kezében ordítja le Tordai Bence fejét. Ilyen kép nincs, de mégis van, és mindennél pontosabban kifejezi Tarlós és a Fidesz 9 évét Budapesten. Leszarnak ezek mindenkit, akik nem ők, nem hallgatnak meg senkit, aki csak észrevételezi, hogy a fejlesztések miért lóvé-lehúzások?

Érvelni csak egymás között érvelnek, úgymint kinek mennyit osszanak vissza. Ha erre rákérdez bármelyik adófizető, tisztességes budapesti, úgy Tarlós vagy brummogva vicceskedik vagy ordít. Ugyanazt teszi, mint a kisfideszes úrifiúk, akik a körúton egy életet megmenteni akaró, szolgálatkész mentőcsapatot tartják fel.

Ezek is ugyanabból az akolból jönnek, és ugyanabból a pénzből esznek és isznak, mint Dunán kegyetlen bátorságot tanúsító, arcukat takargató üvöltetők. Maszkot beszerezni különösebben nekik nem volt nehéz, sameszeik állandó kelléke. Kinek ki az embere és barátja.

Tankönyvekben az önkormányzatiság arról szól, hogy a városlakók közöses megvitatják ügyeiket, és olyan döntéseket hoznak, amely megfelel a demokratikus többségnek, és minimalizálja a kisebbségnek okozott hátrányokat. Mikor a döntéshozók nem fánkboltokat néznek, nem rogánceciliák hobbijait, nem Orbán Ráhelek mocskosul drága ruháit, nem a kicsencselt közpénzeket, nem a fröccsöntött partijaikat, és nem az arcoskodó bulibáróságukat, hanem bennünket, budapestieket.

Nem kell komolyan ráfeszülés, hogy világos legyen: Orbán Viktor azért tuszkolja előre Tarlóst, mert a Fidesz a fővárosban nem épp nyerő márka. Tarlós csak azért kell, mert ha nem ő a báb, úgy elzáródnak a budapesti forintcsapok. Akkor el kellene menni jópár politikai fogdmegnek dolgozni, reggel 9-kor pedig még nem az ibizai kokainbulik kínálatától bódulva hemperegni, hanem kelés, fogmosás, öltözés, munkaba indulás. Mint az átlagmagyar.

De ez nem, ááá. Ezek a politikai naplopók elképzelés és program nélkül futnak ki luxusyachtokkal a tengerre nyáron, és gondolatok nélkül is jönnek vissza. Lebarnultak közpénzen, de szemben a dumákkal, ez sem öncélú politizálás. Céljuk ugyanis a della. Fejlesztés lesz, ha nekik tejel az állam – már amit hagytak belőle. Lesz szociális segítség, mármint annak, aki rajta van a Kubatov-listán. Lesz kultúratámogatás, ha Ákos és Mága Zoltán bohóckodik Rákay Philip szellemi szellentései közepette.

S hogy Tarlós vicces ember lenne? Lószart mama! Senkit ne tévesszen meg Tarlós bizalmaskodó, retyetye stílusa, a bunkóság csak pihen, de megszűnni nem tud. Aki azt hiszi, hogy ez csak egy mellékes tarlósi képesség, az emlékezzen arra, amikor lekezelően beszélnek vele a hivatalban vagy a rendelőben, amikor leszorítja a másik autós, vagy amikor elévágnak a sorban. A bunkóság ugyanúgy szennyezi Budapest levegőjét, mint a városon áthaladó autósztrádák.

Tarlós stílusa pedig benne minden ilyen kis agresszióban. Ott van, amikor a közterületesek hárman tepernek le fiatal lányt, mert nem volt érvényes a bérlete. Ott van a sok trágárságban, amelyet egymás fejéhez vágnak a Facebookon jóravaló emberek.

És mindig vannak azok a bunkók, akik élvezik, hogy elronthatják mások jókedvét. Tarlós pedig a politikai bunkók között is az utolsó. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.15

A Pesti Srácok egy pályázat lezsírozásával vádolta a 444 szerkesztőjét - FFF 30. rész

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát fedjük fel. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő következő részében megmutatjuk, hogy a Pesti Srácok, hogy vádolta meg a 444.hu munkatársát egy tender lezsírozásával.

  • 2020.07.13

Fidesz-újságban dörgölőzik Orbán kezéhez Fodor Gábor

Az SZDSZ egykori elnökeként már 10 évvel ezelőtt is a Fidesz érdekében aknamunkát végző Fodor Gábor húzott egy merészet, és a Magyar Nemzetnek adott interjúban védte Orbánt és szidta Karácsony az exellenzéki expolitikus.

  • 2020.07.13

Minden a feje tetején - olvasónktól

Abban a pillanatban, amikor egy országban a futballt művészet kategóriájába sorolják, a művészet végleg a politika erőterébe züllik.