Tarlós István elárulta a budapestieket

Tarlós István elárulta a budapestieket

Tarlós István 2010-ben egy nehéz és nagyon vegyes örökséget vett át, és sokan bíztak abban, hogy ez a változás lehetőséget ad rendbe tenni a dolgokat a fővárosban. Sajnos a reményből csalódás lett, az új főpolgármester semmit sem teljesített be abból, amire lehetősége lett volna. Aranyidők helyett a fideszes városvezetés a fideszes központi kormányzattal karöltve veszteséget és szégyent hozott a fővárosra. Budapest, mint önkormányzat csak veszített rajta.

Tarlós István ahelyett, hogy kiállt volna a városa érdekeiért, Orbán Viktor engedelmes komornyikjaként leste gazdája minden kívánságát. Fokozatosan vesztette el önállóságát, és vált zsinóron rángatott bábbá, amilyet Schmitt Pál óta nem látott a magyar nép. Hozzájárult Budapest megfosztásához vagyonától és hozzájárul ahhoz, hogy Orbán és családja hűbérbirtokként használhassa a fővárost.

Ne csapjuk be magunkat: a fővárosi irodaépítések és a turizmus fejlődése nem Tarlós eredménye, hanem a keményen dolgozó budapesti polgároké, az ide befektető magyaroké és külföldieké.

A város költségvetése összement, több száz milliárd forint vagyonát veszítette el, kórházait vagy elvették vagy még jobban lerohasztották, iskolái sincsenek már. Mindezek mellett a város adósságai továbbra is megvannak és mindig újra- és újratermelődnek, senki sem konszolidálta Budapestet.

A közösségi közlekedés területén elért eredmények akár önmagukban elegek lehettek volna, hogy megmentsék a Tarlós-vezetést a szégyentől. Azonban a friss, szakértői szemléletű csapatot a főpolgármester személyes sértettsége okán verte szét és eresztette szélnek, helyét ismét a helybenjárás és a roncsderbi vette át. Az elektronikus jegyrendszer egyetlen eddigi eredménye tíz év alatt több, mint tízmilliárd veszteség, semmi egyéb nem látható belőle.

Eközben Orbán Viktor családja és baráti köre korrupciós hűbérbirtokként tekint a fővárosra, ma már ők szedik be a védelmi pénzt a kilencvenes évek mackónadrágos maffiózói helyett. Ők azok, akik ott vannak minden beruházásnál, akik lebontják a műemlékeket, hogy a tizedik Rolexet is megszerezzék, akik kiirtatják a zöldterületet, hogy a családi vállalkozás térköveit rakják le. Akik kivágatják a százéves fákat, hogy a helyükön obszcén mázascserép-torzók meredezzenek cinikusan a képünkbe röhögve.

A Fidesz által leuralt fővárosban stadionok épülnek százmilliárdokért, mindenfajta logika és reális jövőkép nélkül. Világkiállításra és világbajnokságokra költenek tízmilliárdokat, miközben nincsenek CT-k a rendelőintézetekben, és műtét közben, nyitott mellkassal szállítják mentőautóban a beteg gyerekeket az egyetlen működő szívsebészetre.

Minden közszolgáltatás romlik, a szennyvízkiömlések és a vízcsőtörések menetrendszerűek, a szemetet néha hetekig nem viszik el az újonnan beszerzett kukásautók, mert nincs ki vezesse őket. Nem is csoda, hogy egy félévszázada nem tapasztatlt patkányinváziót is megélhettünk Tarlós István vezetése alatt, amihez persze a szemét mellett kellett a fideszes hátterű, hamis referenciákat bemutató cég megbízása is.

A fővárost a Fidesz-kormány fejős tehénnek nézi, Tarlós István pedig rossz gazdaként semmit nem tesz azért, hogy a budapestiek érdekeit képviselje. Megfáradt ember ő, aki valaha jobb sorsra volt érdemes, de mára semmi sem maradt egykori önmagából. Ezért van szükség változásra Budapesten. Magunkért, a gyermekeinkért, egy egészségesebb és biztonságosabb holnapért.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.