5 dolog, amit tehetsz, hogy az unokáidnak is élhető legyen Budapest

5 dolog, amit tehetsz, hogy az unokáidnak is élhető legyen Budapest

Mit tehet meg egy átlagos budapesti, hogy a gyerekei és unokái számára is élhető hely maradjon a főváros? Ehhez adunk most néhány jótanácsot.

A csicska fideszesek és cselédjeik többször bebizonyították, hogy nem érdekli őket a környezet védelme vagy a klímaváltozás megfékezése. Kivágják a fákat, megvétózzák az államok közti együttműködést. Azzal sem igazán foglalkoznak, hogy Budapesten az itt élők meg tudják fizetni a lakhatásukat. Nem érdekli őket, hogy nyáron kábé ezer fokban izzadunk a metrón.

Mit tehet egy átlagos budapesti mindezek ellenére, hogy a gyerekei és unokái számára is élhető hely maradjon Budapest? Rengeteget!

1. KEVESEBB MŰANYAG

Bár bizonyított tény, hogy a világ legtöbb műanyag szemetét a nagy cégek termelik, az átlagember is csökkentheti a műanyagok használatát. Te magad is bármikor hozzáfoghatsz, és elég csak kis lépésekben haladni a műanyagmentes életmódhoz. Ne stresszelj! Minden apróság, ahol műanyagot spórolsz, már segítség a nagy egész szempontjából, hiszen több milliárd ember van. Biztos, hogy mindig be kell zacskózni azt a pár szem almát a boltban? A banán úgyis fürtben van, nem kell neki nejlonszatyor. Miért nem veszel inkább fémdobozos kólát? Na ugye!

2. TÖMEGKÖZLEKEDÉS

Az EU már több milliárd forinttal támogatja a budapesti tömegközlekedés fejlesztését. Nagyon sokat tehetünk a levegő tisztaságáért és csökkentjük személyes károsanyag-kibocsátásunkat, ha autó helyett a tömegközlekedést választjuk a városban. Ráadásul kevesebbe kerül és gyorsabb is.

3. HELYI TERMÉKEK

A helyi termékek választásával nemcsak helyi termelőket támogathatjuk, de csökkenthetjük a szállítás okozta károsanyag-kibocsátást. Persze nem kapható ormánsági banán (bár a globális felmelegedés még ezt is elhozhatja), de kiváló magyar tej- és hústermékeink világhírűen finomak. Nem beszélve a kifogástalan magyar borokról!

4. ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Saját energiafogyasztásunkat csökkenthetjük közvetlenül is, olyan apró cselekedetekkel, minthogy nem hagyjuk feleslegesen égni a lámpát, vagy nem fűtünk 25 fokra a lakásban, ha nem is vagyunk otthon. Mindenképpen érdemes figyelmet fordítani ablakaink és falaink hőszigetelésére, és arra is, hogy olyan berendezéseket válasszunk, amelyek kevesebbet fogyasztanak. A legfontosabb, hogy mindenki a saját körülményeihez mérten igyekezzen megőrizni a környezetet a jövő generációi számára.

5. KARÁCSONY GERGELYRE SZAVAZZ

Szavazz olyan politikusokra, akiknek fontos a környezetvédelem. És nemcsak úgy fontos, hogy kampányidőszakban elültetnek pár fát, hanem úgy, hogy hosszú távon, rendszerszinten óvják és fejlesztik a zöld területeket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.