A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

A globális felmelegedés miatt ma már egyáltalán nem szokatlan, hogy szeptemberben 30 fok feletti a hőmérséklet. Ennek ellenére hamarosan várhatóan tényleg beköszönt az ősz.

A hét közben igazi nyárias meleg várható, de pénteken hidegfront érkezik az egész országba.

Szerdán még többnyire derült vagy legfeljebb kissé felhős idő várható csapadék nélkül. A hőmérséklet maximuma még elérheti a 27-32 fokot.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett egyre többfelé előfordulhat zápor, zivatar és a szél is sokfelé megélénkül. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben viszont akár 26-31 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken jön a hidegfront, szombaton lehet a leghidegebb.

Pénteken több órára kisüt a nap. Néhol zápor, zivatar fordulhat elő. Nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-22 fok között valószínű.

Szombaton napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-9, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.
Vasárnap a hajnali pára-, illetve ködfoltok megszűnése után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI nyomán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

  • 2020.09.27

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.