Az éghajlatváltozás nem fog véget vetni a világnak

Az éghajlatváltozás nem fog véget vetni a világnak

Bár a klímakatasztrófát csak a hülyék vitatják, a pánik és a félelem persze azért álhíreket is létrehozott az éghajlat-változással kapcsolatban. Ennek pedig számos veszélye van, például reménytelenséghez és tétlenséghez vezethet.

A Scientific American oldalán közzétett cikkben nyíltan leírták, hogy nem fér kétség ahhoz, hogy ami az éghajlati szélsőségeket illeti, az szörnyű. De! Hosszú ideje beszélgetnek és írnak a bolygónk jelenlegi és jövőbeni változásairól az éghajlattudósok, a mérnökök és az e területen szakértelemmel rendelkezők, de előfordul, hogy az elhangzottak valóságtartalma megkérdőjelezhető.

Sokan, sokfélét mondanak, és egyre súlyosabb helyzetről tájékoztatják az emberiséget. Az éghajlatváltozás következményeit már hosszú évek óta érzékeljük. Annak érdekében, hogy a Földet és a lakosságot megmenthessük, intézményi változtatásokra és közös cselekvésre van szükség. Valami úgy tűnik, már el is indult, hiszen egyre többen, egyre aktívabban foglalkoznak ezzel az üggyel.

"A tudósok folyamatosan új módszereket dolgoznak ki az élelmiszerek melegebb, szárazabb és nedvesebb éghajlaton történő előállításához. Az energiatermelés technológiái gyorsan átalakulnak, és az új módszerek lehetővé teszik számunkra az olyan energiaforrások jobb kiaknázását, mint például a víz, kevesebb hulladékot eredményeznek a mezőgazdaságban és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését is el lehet érni. A növényi alapú és a sejttenyésztett húshelyettesítők gyorsan belépnek a globális piacra, ezek környezeti hatásai jóval kevésbé károsak, mint a nagyüzemi állattartás. A jövő generációit a változó bolygó körülményeire készítjük fel, de a közvélemény tudatosságának, bizalmának és az érintett kutatások támogatásának hiánya akadályozza az előrehaladást" – fogalmazta meg a Scientific American.

Demonstráció a harmadik globális klímasztrájk keretében Bu
 

Az önkényes "apokalipszisig maradt idő" előrejelzések nem bizonyítékokon alapulnak, de mégis ezerrel ontják őket, mert azok tök szépen illeszkednek a mai éghajlatváltozással kapcsolatos jóslásokkal telített médiakörnyezetbe.

Mi, emberek, az idők kezdete óta vágyakozunk arra, hogy megjósolják nekünk a jövőt, legyen az jó vagy rossz.

Nos, az éghajlattal kapcsolatos jövendölések nem jók vagy rosszak, hanem egész egyszerűen nagy részük hamis. Pedig a téma túlságosan súlyos ahhoz, hogy egy újabb nagyvilági narratívává váljon.

„A Föld nem ér véget 12 év múlva. Nem ért véget Y2K-nál, vagy amikor a maja-naptár előre jelezte a civilizáció összeomlását 2012-ben. A Föld egésze rendben lesz - még legalább néhány milliárd évig. Ami kevésbé biztos, az az, hogy az emberek és a biológiai sokféleség többi része a bolygón miként fog viselkedni az elkövetkező évtizedekben és évszázadokban.” Ez pedig rajtunk múlik.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.