DK: Minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben!

DK: Minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben!

A kormánynak többletforrást kell biztosítania a parlagfű elleni védekezésre - jelentette ki Oláh Lajos.

A jelenlegi időjárás nagyon kedvező a parlagfű számára. Óriási területeket foglal el ez a rendkívül agresszív, allergizáló gyomnövény. Amellett, hogy rengeteg ember életét keseríti meg az allergia évről évre, most még külön veszélynek is vannak kitéve az allergiások. A sérült nyálkahártya miatt ugyanis sokkal könnyebben kapnak el fertőzéseket, például akár a koronavírust - jelentette ki közleményében Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció hangsúlyozza, minden nap számít a parlagfű elleni küzdelemben.

Oláh kijelentette: A kormánynak kötelessége lenne plusz forrásokat biztosítani a védekezésre. Célzott támogatást kell adni az érintett állami szervezeteknek és önkormányzatoknak! Kiemelten fontos lenne az irtás ellenőrzésének fokozása. De a bejelentés lehetőségeinek széleskörű hirdetése is elengedhetetlen. Továbbá az orvosi kapacitást is emelni kéne. A civil szervezetekkel pedig minél szorosabban együtt kell működnie a kormánynak.

Ez néhány egyszerűen kivitelezhető javaslat, amivel a kormány segíthetne. Ám hiába a többszöri figyelmeztetés, az évről évre elhangzó felhívás, Orbánékat egész addig nem érdekli a parlagfű, míg az nem a Karmelita-kolostor teraszára nő.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.