Zöldebb lett a Bajai Szent Rókus Kórház

Zöldebb lett a Bajai Szent Rókus Kórház

Elektromos autóval, pontosabban egy WV Golffal gyarapodott a bajai járműpark, ami januártól kezdve a Bajai Szent Rókus Kórház rendelkezésére áll. 

Az intézmény főigazgatója, dr. Tóth Gábor ezidáig is zöld kórháznak tartotta az épületet.

"Eddig is sokat tettünk a környezetvédelem érdekében. Ebbe a sorba illeszkedik az Egészségügyi Ellátó Központ révén érkező új elektromos autó, melyet elsősorban a városban használunk, de például a levett vér behozatalára is igénybe vesszük.” - olvasható a Baja.hu weboldalon. Azt is hozzátette, nagyon örülnek, hogy megkapták az autót, ami számukra nem került költségbe. 

Az irattáros, Dömény Ferencné is úgy véli, jóval biztonságosabb és kényelmesebb, nem utolsó sorban pedig környezettudatosabb az új autó, ami hozzásegíti a városi közlekedést a felgyorsuláshoz. „Nagyon halk, számos extrával felszerelve, még ismerkedünk vele, de az biztos, hogy jól kihasználható a felszereltsége.” 

Karácsonykor Budapestről hozta le az autót a sofőr, Báló Zsolt, aki a következőket nyilatkozta: „Környezetbarát, teljesen elektromos autó, 180-190 kilométer/órás sebességre képes. Naponta feltöltjük, jól kihasználjuk, rendkívül hasznos a bajai kórház számára.”

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.17

Brit kutatók: a gazdagok felelősek a klímaváltozásért

A Nature Energy című folyóiratban publikált eredmények szerint a gazdagok a felelősek elsősorban a globális éghajlati krízisért. A Leedsi Egyetem kutatói 86 ország adatait vették figyelembe.

  • 2020.03.09

Nyakunkon a világkatasztrófa: Orbánék nem tesznek semmit

Dorosz Dávid szerint súlyosan felkészületlen Magyarország az elkerülhetetlen világválságra.

  • 2020.03.08

Most Te is segíthetsz a Tisza megtisztításában!

Segítsünk egy folyómentő teherautóval a kárpátaljai Francz Bélának. Célja az elképesztően szemetes Fekete-Tisza partjának megtisztítása.