Hogyan öl meg a környezetszennyezés Budapesten?

Hogyan öl meg a környezetszennyezés Budapesten?

A klímaváltozás és az azzal járó kihívások napjainkra a világ legmeghatározóbb közéleti témája lett. És ez nagyon jól is van így. Azok a politikusok ugyanis, akik nem foglalkoznak a környezetvédelemmel, netalántán még az emberi tevékenység okozta klímaváltozást is tagadják, az életünkkel játszanak!

Orbánnak és bábjainak kétség kívül az egyik legnagyobb bűne az, ahogy ellehetetlenítik a környezetvédelmet. Orbán legfőbb bábja, Tarlós István pedig készséggel asszisztál ehhez.

Összeszedtük azt a 3 fő okot, amiért nagyon fontos, hogy október 13-án olyan főpolgármestert válasszanak a budapestiek, mint Karácsony Gergely, aki valóban tenni fog egy élhetőbb, zöldebb fővárosért. 

1. Le van betonozva minden.

Kutatások tömege bizonyította már, hogy a zöldterület hiánya veszélyes mértékben megnöveli a stresszt, rontja a közérzetet, növeli a vérnyomást. Hiába a bizonyítékok sokasága, a pénzéhes Orbán és bábja minden fát kivágnak, minden zöldet eltüntetnek és betonnal öntik le a helyét.

Ezek miatt Budapesten nagyon kevés zöldfelület van. Ráadásul a még megmaradt is rossz minőségű, elhanyagolt.  

2. Szinte nincsenek elektromos buszok.

Valószínűleg már senkinek sem kell részletezni, mekkora egészségügyi kockázatot okoz a gázolaj-pöfékelő járművek okozta szmog. Ma a Budapesten közlekedő buszok nagy része sajnos ontja magából a füstöt. 

Egy olyan főpolgármester, aki foglalkozik a városban lakó polgárokkal, tudja: az emberek egészsége érdekében minél előbb ki kell vonni az összes fosszilis üzemanyaggal működő tömegközlekedési eszközt. Ha Tarlós nem csak gazdája utasításait lesné, hanem a budapestiekkel is foglalkozna, már rég több elektromos busz közlekedne a fővárosban.  

3. Nagyon sok a kocsi.

A P+R parkolók hiánya és a BKV rosszul kivitelezett működése miatt rengeteg autó grasszál Budapesten. Óriási dugók, másfél órás parkolóhelykeresgélések, folyamatos dudazaj jellemzi a fővárosiak mindennapjait. Ez egyszerre fokozza az itt élők stressz-szintjét és egészségtelen módon növeli a szmogot. Nem véletlen, hogy évről évre egyre több a szmogriadó a fővárosban. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.