Ilyennek látja Nemény András Szombathelyet 2020-ban

Ilyennek látja Nemény András Szombathelyet 2020-ban

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere gőzerővel dolgozik azon, hogy a helyiség a jövő városa legyen, a jelen valósága. 

A tegnap tartott sajtótájékoztatón a polgármestere részletesen kifejtette céljait és terveit a város életével kapcsolatban.

Aprólékosan felvázolta, mi mindennel szeretnének 2020-ban foglalkozni. 

  1. Az októberben megválasztott városvezetés új buszokat szeretne a városba hozni, amihez egy praktikusabb és a lakosok számára megfelelőbb buszmenetrenden is dolgoznak. Sőt, a járművekre várakozóknak fedett buszmegállókkal is készülnek. 
  2. Ki fognak dolgozni egy összetett köztisztasági csomagot, hogy végre megszüntessék az évek óta tartó, szeméttel és hulladékkal teli városképet.
  3. Hamarosan nekilátnak az út- és járdafelújítási projektnek, amely a kampányidőszakban a programjuk alapjait képezte. 
  4. Az átláthatóság és a nyitott önkormányzat továbbra is folytatódni fog, hiszen nagyon pozitív visszajelzések érkeztek ezt a témakört illetően; egyre több civil szervezet keresi meg a hivatalt különböző együttműködések kapcsán.
  5. Három hónap alatt sikerült felállítaniuk azt a gyorsreagáló csoportot, amely rövid időn belül képes a lakosok által jelentett panaszokat megoldani. 
  6. A rászorulók támogatása érdekében és lehetőségeik bővítése érdekében egy úgynevezett szociális csomag is létrejött.
  7. Az ígéretüket tartják: támogatni fogják a versenysportokat, de fontos számukra a teljesítmény ellenőrzése is. 

Nemény szerint sok ellenzéki önkormányzatnál hónapokig azzal foglalatoskodtak, hogy megoldják a kiesett csontvázak utáni problémákat. Náluk nincsen boszorkányüldözés, de be kell látniuk, hogy amit látnak, az nem szép. Rengeteg olyan költség felhalmozódott, amit a szerződések miatt kénytelenek kezelni, viszont nehéz rájuk forrást találni. Azt azonban Horvát Attila elmondta, aggodalomra nincs ok, hiszen a város anyagi helyzete stabil, és a fideszes rémtörténetekkel ellentében, nem fogják eladósítani. Szombathelyen szakszerű munka folyik, ilyen helyzet abszolút nem áll fent. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.17

Brit kutatók: a gazdagok felelősek a klímaváltozásért

A Nature Energy című folyóiratban publikált eredmények szerint a gazdagok a felelősek elsősorban a globális éghajlati krízisért. A Leedsi Egyetem kutatói 86 ország adatait vették figyelembe.

  • 2020.03.09

Nyakunkon a világkatasztrófa: Orbánék nem tesznek semmit

Dorosz Dávid szerint súlyosan felkészületlen Magyarország az elkerülhetetlen világválságra.

  • 2020.03.08

Most Te is segíthetsz a Tisza megtisztításában!

Segítsünk egy folyómentő teherautóval a kárpátaljai Francz Bélának. Célja az elképesztően szemetes Fekete-Tisza partjának megtisztítása.