Jávor szerint így venné komolyan a Fidesz a klímavédelmet

Jávor szerint így venné komolyan a Fidesz a klímavédelmet

A hétfői ENSZ klímacsúcs kapcsán Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő a Klubrádióban elmondta, szerinte hogyan lehetne rávenni a Fideszt, hogy többet és komolyabban foglalkozzon a klímaváltozással és a környezetvédelemmel.

Ahogyan azt Jávor elmondta, a nemzetközi klímaalap célja nem más, mint, hogy a fejlett országok, a nagyobb felelősségük révén, nagyobb anyagi támogatással járuljanak hozzá a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok kibocsátásához. 

Jávor Benedek szerint azzal a kijelentéssel, ami nemrégiben Szijjártó Pétertől, a magyar külögyminisztertől hangzott el, ami alapján inkább minket illetne kompenzáció a feltételek vállalásért, nem érdemes foglalkozni.

Mivel Magyarország tagja az EU-nak és az OECD-nek, így a vagyonosabb országok bázisát erősíti. A párizsi egyezmény óta pedig valóban nem kérdőjelezte meg azt hogy hozzájáruljon-e az alaphoz, a kérdés inkább az, hogy mennyivel. Az erre szánt kétmilliárd forintból azonban az NB II-es focicsapatok kapnak drágább stadionokat, 60-80 milliókat is elköltenek belőle propagandára; a Soros plakátokra pedig még ennél is több ment el. Ez csak a kormány pioritását szemlélteti - mondta Jávor. 

A politikus úgy gondolja, hogy az Orbán-kormányt totálisan rabul ejtette a nukleáris lobbi...

... a megújuló energiaforrásokkal pedig nem is foglalkoznak. Mindenki meglepődne, ha Orbán Viktor török oligarcha barátján kívül más is látna lehetőséget a naperőműbizniszben. 10 éve nem kaptak engedélyt szélerőműre, a napenergia-források szektorában is csak két-három éve kezdett el mozgolódni valami. 

Jávor elárulta: "Az lenne a legjobb, ha meggyőznénk a Fideszt, hogy a megújuló energiaforrások fejlesztéséből is lehet lopni, és akkor hátha beindulna az a szektor." 

Hozzátette, hogy a napenergia-területén is ugyanez a forgatókönyv, és annak ellenére, hogy vannak még azért tisztességes és korrekt cégek is, a nagyobb programok mind a "közpénzek hatékony lehívását célozzák”.

Ahol lopni lehet, ott mindig ott a Fidesz. Talán ezen a területen is így lenne...

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.