Jávor szerint így venné komolyan a Fidesz a klímavédelmet

Jávor szerint így venné komolyan a Fidesz a klímavédelmet

A hétfői ENSZ klímacsúcs kapcsán Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő a Klubrádióban elmondta, szerinte hogyan lehetne rávenni a Fideszt, hogy többet és komolyabban foglalkozzon a klímaváltozással és a környezetvédelemmel.

Ahogyan azt Jávor elmondta, a nemzetközi klímaalap célja nem más, mint, hogy a fejlett országok, a nagyobb felelősségük révén, nagyobb anyagi támogatással járuljanak hozzá a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok kibocsátásához. 

Jávor Benedek szerint azzal a kijelentéssel, ami nemrégiben Szijjártó Pétertől, a magyar külögyminisztertől hangzott el, ami alapján inkább minket illetne kompenzáció a feltételek vállalásért, nem érdemes foglalkozni.

Mivel Magyarország tagja az EU-nak és az OECD-nek, így a vagyonosabb országok bázisát erősíti. A párizsi egyezmény óta pedig valóban nem kérdőjelezte meg azt hogy hozzájáruljon-e az alaphoz, a kérdés inkább az, hogy mennyivel. Az erre szánt kétmilliárd forintból azonban az NB II-es focicsapatok kapnak drágább stadionokat, 60-80 milliókat is elköltenek belőle propagandára; a Soros plakátokra pedig még ennél is több ment el. Ez csak a kormány pioritását szemlélteti - mondta Jávor. 

A politikus úgy gondolja, hogy az Orbán-kormányt totálisan rabul ejtette a nukleáris lobbi...

... a megújuló energiaforrásokkal pedig nem is foglalkoznak. Mindenki meglepődne, ha Orbán Viktor török oligarcha barátján kívül más is látna lehetőséget a naperőműbizniszben. 10 éve nem kaptak engedélyt szélerőműre, a napenergia-források szektorában is csak két-három éve kezdett el mozgolódni valami. 

Jávor elárulta: "Az lenne a legjobb, ha meggyőznénk a Fideszt, hogy a megújuló energiaforrások fejlesztéséből is lehet lopni, és akkor hátha beindulna az a szektor." 

Hozzátette, hogy a napenergia-területén is ugyanez a forgatókönyv, és annak ellenére, hogy vannak még azért tisztességes és korrekt cégek is, a nagyobb programok mind a "közpénzek hatékony lehívását célozzák”.

Ahol lopni lehet, ott mindig ott a Fidesz. Talán ezen a területen is így lenne...

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.