Jöhet a dugódíj, kitilthatja Budapest a dízelautókat

Jöhet a dugódíj, kitilthatja Budapest a dízelautókat

Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba - nyilatkozta az RTL híradójának Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Olyan intézkedéseket fogunk hozni, hogy Budapesten és azon belül a budapesti belvárosban - ahol nagyon sokan dolgoznak, élnek és járatják iskolába a gyerekeiket - jobb legyen a levegő minősége. Ez egy öt évre szóló terv, melynek végére eljuthatunk oda, hogy a dízelautók behajtását is korlátozzuk - mondta a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes. Dorosz Dávid hozzátette, a benzines járművek tulajdonosai is arra számíthatnak, hogy a város szívébe csak pénzért hajthatnak majd be.

Dorosz úgy fogalmazott, állandó dugókat és folyamatos közlekedési káoszt látunk, ez így nem maradhat, ezért mindenképpen el fogunk lépni ebbe az irányba. Vagyis dugódíj lesz, a szabályok szigorodni fognak, a kérdés már csak az, pontosan hogyan és milyen módon. Törvénymódosításra is minden bizonnyal szükség lesz.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.