Jöhet a dugódíj, kitilthatja Budapest a dízelautókat

Jöhet a dugódíj, kitilthatja Budapest a dízelautókat

Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba - nyilatkozta az RTL híradójának Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Olyan intézkedéseket fogunk hozni, hogy Budapesten és azon belül a budapesti belvárosban - ahol nagyon sokan dolgoznak, élnek és járatják iskolába a gyerekeiket - jobb legyen a levegő minősége. Ez egy öt évre szóló terv, melynek végére eljuthatunk oda, hogy a dízelautók behajtását is korlátozzuk - mondta a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes. Dorosz Dávid hozzátette, a benzines járművek tulajdonosai is arra számíthatnak, hogy a város szívébe csak pénzért hajthatnak majd be.

Dorosz úgy fogalmazott, állandó dugókat és folyamatos közlekedési káoszt látunk, ez így nem maradhat, ezért mindenképpen el fogunk lépni ebbe az irányba. Vagyis dugódíj lesz, a szabályok szigorodni fognak, a kérdés már csak az, pontosan hogyan és milyen módon. Törvénymódosításra is minden bizonnyal szükség lesz.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.