Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

Az Európai Unió növelje a 2030-ig tervezett kibocsátás-csökkentési céljait 40-ről 55 százalékra, a Tanács hozzon konkrét intézkedéseket azért, hogy segítsék a városokat egy erőteljes klímaakció végrehajtásában. Ezért fordult közös nyílt levélben az Európai Tanács elnökéhez és tagjaihoz a budapesti, pozsonyi, prágai és varsói főpolgármester.

Arra figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem, amely még a koronavírusnál is nagyobb kihívást jelent - írta Karácsony.

A levélíró városvezetők szerint az Európai Zöld Megállapodásnak az EU helyreállítási stratégiájának részét kell képeznie. Szerintük az EU-nak jogi megállapodást kellene létrehoznia annak érdekében, hogy közvetlen támogatásokat biztosíthasson a városok kibocsátás-csökkentési projektjeihez. Hozzátették: az EU új helyreállítási intézkedéseinek pedig tartalmazniuk kellene egy specifikus Európai Helyreállítási Alapot, amely támogatásokat és kölcsönöket biztosít a városoknak és városlakóknak közvetlenül, vagy a kereskedelmi bankokon keresztül.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.