Minden rendben: ez minden idők legmelegebb tele

Minden rendben: ez minden idők legmelegebb tele

A Copernicus klímakutató bejelentette, hogy minden idők legmelegebb telén van túl Európa, legalábbis amióta a hőmérsékleti értékeket rögzítik.

Az idei tél európai átlaghőmérséklete 3,4 fokkal haladta meg a 2010 előtti 30 éves átlagot! Az eddigi legmelegebb télen vagyunk túl, aminek átlagos hőmérséklete még a 2015-16-os korábbi rekordmeleg tél átlagát is meghaladta 1,4 fokkal.

A felmelegedés különösen Európa keleti és északi részén erőteljes, de például Németország is minden idők legmelegebb telét szenvedte el, Oroszországban szintén a szokottnál jóval magasabb hőmérsékleti értékeket mértek.

via

 

 

Kép: Surface air temperature anomaly for February 2020 relative to the February average for the period 1981-2010. Data source: ERA5. Credit: Copernicus Climate Change Service/ECMWF. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.