Orbán miatt újabb NEGATÍV világrekordot döntött Magyarország

Orbán miatt újabb NEGATÍV világrekordot döntött Magyarország

Díszes társaság: Szaúd-Arábia, Szomália és Tanzánia mellett csak Magyarországon nincs a független környezetvédelmi tárca. Ez pedig az egészségünkre és a pénztárcánkra is hatással van.

Egy idei ENSZ-kutatásból kiderült: Orbán ismét szégyent hozott hazánkra. A világon ugyanis minössze négy országban nincsen egyáltalán független környezeti tárca, az egyik ilyen Magyarország.  

Ha ez még nem lenne elég, az is világossá vált, a teljes európai kontinensen hazánk az egyetlen ország, ahol a környezetvédelem kérdése csak alacsonyabb képviselettel rendelkezik egy független tárcánál. 

Az illiberális Orbánhoz méltó társaságba keveredett hazánk már megint.

Szaúd-Arábiában, Szomáliában, Tanzániában és Magyarországon nincsen sem környezetvédelmi minisztérium, sem pedig hatósági jogkörrel rendelkező független környezetvédelmi ügynökség. Pedig a klímaváltozás hazánk problémája is.

Nem csak az egészségünk, a pénzünk is bánja Orbán politikáját.

Az, hogy Orbán nem hajlandó érdemben foglalkozni a környezetvédelem kérdésével, egészségünkre és pénzünkre egyaránt veszélyt jelent. Legutóbb például 2018-ban indított eljárást az Európai Bizottság Magyarország ellen a légszennyezettségi határértékek túllépése és a megfelelő intézkedések hiánya miatt. Ráadásul a tavalyi rekordmeleg, szélsőséges időjárás a terméshozamokat is csökkentette. A búzából 10%-kal kevesebb termett, amit átlag 8%-kal emelte meg a kenyér árát.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.