Orbán miatt újabb NEGATÍV világrekordot döntött Magyarország

Orbán miatt újabb NEGATÍV világrekordot döntött Magyarország

Díszes társaság: Szaúd-Arábia, Szomália és Tanzánia mellett csak Magyarországon nincs a független környezetvédelmi tárca. Ez pedig az egészségünkre és a pénztárcánkra is hatással van.

Egy idei ENSZ-kutatásból kiderült: Orbán ismét szégyent hozott hazánkra. A világon ugyanis minössze négy országban nincsen egyáltalán független környezeti tárca, az egyik ilyen Magyarország.  

Ha ez még nem lenne elég, az is világossá vált, a teljes európai kontinensen hazánk az egyetlen ország, ahol a környezetvédelem kérdése csak alacsonyabb képviselettel rendelkezik egy független tárcánál. 

Az illiberális Orbánhoz méltó társaságba keveredett hazánk már megint.

Szaúd-Arábiában, Szomáliában, Tanzániában és Magyarországon nincsen sem környezetvédelmi minisztérium, sem pedig hatósági jogkörrel rendelkező független környezetvédelmi ügynökség. Pedig a klímaváltozás hazánk problémája is.

Nem csak az egészségünk, a pénzünk is bánja Orbán politikáját.

Az, hogy Orbán nem hajlandó érdemben foglalkozni a környezetvédelem kérdésével, egészségünkre és pénzünkre egyaránt veszélyt jelent. Legutóbb például 2018-ban indított eljárást az Európai Bizottság Magyarország ellen a légszennyezettségi határértékek túllépése és a megfelelő intézkedések hiánya miatt. Ráadásul a tavalyi rekordmeleg, szélsőséges időjárás a terméshozamokat is csökkentette. A búzából 10%-kal kevesebb termett, amit átlag 8%-kal emelte meg a kenyér árát.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Rossz hírünk van a villámáradásokkal kapcsolatban, egyre rosszabb lesz a helyzet

A villámárvizek jellemzően nyáron jönnek létre, a számuk pedig egyre nő.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.18

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.