Reménykeltő kisfilmmel kampányol Greta Thunberg

Reménykeltő kisfilmmel kampányol Greta Thunberg

Gerorge Monbiot és Greta Thunberg rövidfilmjükben arra akarják felhívni a figyelmet, hogy ha megfelelően kihasználjuk a természet adta lehetőségeket, akkor tudunk javítani az éghajlat állapotán.

A két svéd aktivista a videóban beszámolt arról, hogy az olyan élő ökoszisztémák, mint például az erdők, mangrove-területek és tengeri növényzetek helyreállításával, valamint védelmével lehetne javítani az éghajlatváltozás mai elkeserítő helyzetén, csak ezt egyelőre senki nem veszi figyelembe. A növények szabadon növekedése és a természetes éghajlati megoldások ugyanis hatalmas mennyiségű szén-dioxidot távolíthatnának el az atmoszférából.

Az aktivisták szerint azonban ezek a módszerek a kibocsátások csökkentésére fordított finanszírozásnak mindössze 2% -át kapják meg.

A természet helyreállítása pedig segíthetne megvédeni az embereket az éghajlati válság által kiváltott szélsőséges időjárási viszontagságokal szemben is, mivel a fák hozzájárulnak az árvizek megelőzéséhez, illetve a mangrove-szigetek megvédenék a partokat. Mindemellett a vadon élő állatok elpusztítását - amelynek eredményeként az állatpopulációk 1970 óta 60% -al csökkentek -, ki lehetne védeni az elveszett élőhelyek folyamatos újratelepítésével.

Fontos lépés lenne azonban, hogy az éghajlati vészhelyzet megszüntetése érdekében minél hamarabb állítsák le a fosszilis tüzelőanyagok elégetését!

„Jelenleg figyelmen kívül hagyjuk a természetes éghajlati megoldásokat. 1000-szer többet költenek a fosszilis tüzelőanyagok globális támogatására, mint a természet alapú megoldásokra. Mindezt a te pénzedből, adókból és a megtakarításokból.” – jelentette ki Greta Thunberg.

George Monbiot hozzátette, hogy van egy mágikus gép, amely kiszívja a szént a levegőből, ráadásul minimális költséggel jár, és saját magát építi fel: fának nevezik. A legfrissebb kutatások is azt bizonyítják, hogy a fák termesztése a legolcsóbb és egyben a leghatékonyabb módja az éghajlati válság kezelésének, bár azt is tudják, hogy a szén-, az olaj-, és a gázégetésnek is mielőbb véget kellene vetni.

Az aktivisták úgy gondolják, hogy a tömeges kipusztulás elején élünk és az éghajlati viszonyok egyre csak romlanak, de ha időben cselekszünk, ezt még meg tudjuk oldani.

Szerintük mindez egyszerű, csak „meg kell védenünk, helyre kell állítanunk és finanszíroznunk kell azokat a tevékenységeket, amelyek elősegítik ezt.”

A film producere, Tom Mustill elmondta, hogyan is készítették el a videót környezetbarát módon: „Vonatokkal mentünk Svédországba, hogy beszélhessünk Greta-val, hibrid autókat töltöttünk fel George házában, zöld energiát használtunk a szerkesztéshez és újrahasznosított archív felvételeket készítettünk, nem pedig új felvételeket."

Ezzel a videóval ma fognak először előállni a fiatalok vezette globális éghajlati sztrájkon, illetve hétfőn, a világ vezetői által létrehozott, az éghajlatváltozással kapcsolatos ENSZ-csúcstalálkozón, New York-ban. Úgy tervezik, a kisfilmet az államfőknek és az ENSZ éghajlati és biodiverzitási vezetőinek is bemutatják.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.15

A szeptemberi kánikula után pénteken jön az igazi ősz

A napokban még kiélvezhetjük a meleget, de aztán hűvösebb idő köszönt be. A hétvégén hűvös, de kellemes kirándulóidő várható.

  • 2020.09.14

Karácsony megbízásából Szabó Rebeka komoly eredményt érhet el az állatokért

Karácsony Gergely nem az a politikus, aki a levegőbe beszélne. Fontos kampányígéretét váltja valóra ismét.