Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Az idei évben ismét lehetett nevezni „Mentes” kategóriában is, olyan fagylaltokkal, melyek nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt, tejfehérjét. Ezek a fagylaltok egyre népszerűbbek a tudatos táplálkozási igényű, illetve a különböző ételintoleranciával élő vendégek körében.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.
A Közönség zsűri tagjai voltak:
- Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója)
- Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész)
- Tóth Enikő (színművésznő)
- Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó)
- Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse)
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese a Füredi Fagyizó (Balatonfüred) SZŐKE ZSERBÓ fantázianevű alkotása lett.
A további díjazottak megtalálhatóak a Magyar Cukrász Ipartestület bejegyzésében.
ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2022. - VERSENYEREDMÉNYEK - SAJTÓKÖZLEMÉNY A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal...
Posted by Magyar Cukrász Ipartestület on Tuesday, July 12, 2022