3 tökéletes film a karácsony 3 napjára

3 tökéletes film a karácsony 3 napjára

Létezik jobb családi program karácsony estékre, mint a közös filmnézés? Nehéz jobb megoldást találni arra, hogy az összegyűlő családtagokkal együtt kipihenjük a nap fáradalmait, mint egy megkapó, humoros, vagy éppen romantikus film megnézése.

Ezt a filmkészítők is észrevették, így nem csoda, hogy rengeteg karácsonyi film közül válogathatunk. Az Ez a Lényeg ott segít, ahol tud. Így most összeszedtünk Nektek 3 filmet, hogy a karácsony összes napján legyen mit nézni.

1. Fegyverszünet Karácsonyra 

Az I. világháború idején, 1914 karácsonyán valami egészen meglepő dolog történt: elhallgattak a fegyverek. A háború poklában reszkető ellenséges katonák előbújtak lövészárkaikból és fegyvereiket hátrahagyva kezet ráztak egymással. Sőt, három napon keresztül focimeccseket játszottak.

Ezt a hihetetlen, a karácsony szellemét remekül bemutató történetet filmesítette meg 2005-ben a francia Christian Carion rendező. A főbb szerepekben Diane Kruger, Benno Fürmann és Daniel Brühl brillírozik, Walther van den Ende operatőr pedig olyan atmoszférát teremt, hogy szinte a harctéren érezzük magunkat. 

A filmet mindenképp érdemes eredeti nyelven, felirattal nézni, ugyanis a hitelességet erősítendő a skót, a francia és a német katonák is saját nyelvükön szólalnak meg.  

2. Életrevalók 

Listánk második szereplője nem feltétlenül nevezhető karácsonyi filmnek, hiszen nem az ünnepek körül forog a történetszál. Mégis, mondanivalójának, kedvességének és december 22-i magyarországi bemutatódátumának köszönhetően igen is megérdemli a karácsonyi film jelzőt. 

Az Életrevalók története is valós eseményeken alapul. A jómódú arisztokrata Philippe Pozzo di Borgo egy ejtőernyős baleset következtében nyaktól lefelé lebénul. Felfogad segítőjének egy nyomornegyedben élő fiatal, külvárosi bevándorlót. A filmben kettejük kapcsolatát követhetjük végig. 

Megható, de egyszerre nagyon vicces is látni, ahogy a két külön világból jövő ember között kialakul egy életre szóló barátság. Ez a remekmű egyszerre szól szeretetről, családról, barátságról, elfogadásról és egymás megsegítésének fontosságáról. Lehetne ennél karácsonyibb egy film témája?

Két nagyszerű színész játssza a főszerepet: Philip szerepében François Cluzet, Driss szerepében pedig Omar Sy látható. Érthető módon a filmben nyújtott alakításuk mindkét színész karrierjét fellendítette.  

3. Reszkessetek, betörők!

Ugye nem hitted, hogy kimaradhat?

Nem, a mi karácsonyi filmes listánkról sem maradhat ki a mára klasszikusnak számító Reszkessetek, betörők! Valószínűleg senkinek sem kell ecsetelni a film sztoriját: Kevint (Macaulay Culkin) otthon felejtik a karácsonyi vakációra utazó szülei. Az egyedül maradó leleményes kisfiú feltalálja magát, egy pillanatra nem szomorkodik, hogy egyedül maradt. Megjelenik azonban két betörő, a fiú pedig ravaszságával kell, hogy felvegye ellenük a küzdelmet. 

Tökéletes kikapcsolódást jelenthet a film a karácsony utolsó napjára! 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.