5 tipp, hogy mindig rend legyen otthon

5 tipp, hogy mindig rend legyen otthon

Ismeritek azt a mondást, hogy olyan kitakarítani egy gyerekekkel teli házat, mint Oreo-t enni fogmosás közben? Ha még nem hallottátok, akkor is minden bizonnyal egyetértetek vele. 

Itt a tavasz, mindenki vágyik szezonális dekorváltásra, egy kis lakásfrissítésre, esetleg némi felújításra. De mindenekelőtt tisztaságra. Arra az igazi, nagy és hatékony tavaszi nagytakarításra. 

Gyakran gyerekek nélkül is olyan rendetlen lakásban találjuk magunkat, mintha bomba robbant volna. Csak fogjuk a fejünket és nézzük az üres pizzásdobozt, de nem értjük, mikor állt feje tetejére az egész otthonunk. Arról meg végképp fogalmunk sincs, hogy kezdjünk bele.

Igen, ilyenkor szokott az a kevésbé jó módszer beválni, hogy beülünk a TV elé egy nagy adag popcornnal és próbáljuk figyelmen kívül hagyni a minket körülvevő koszt. Sokszor úgy érezzük, ez az egyetlen megoldás. A baj az, hogy a film végén még mindig minket vár a mosatlan, a vasalni való és a porszívózás. 

És ez az a pont, amikor ideje stratégiát váltanod, ami segíthet abban, hogy ne halasztgasd folyamatosan a teendőidet, hogy aztán ötször, tízszer annyi meló várjon rád, amikor nap végén hazaérkezel.

Íme, az öt legjobb módja annak, hogy az otthonodban mindig rend legyen!

1. Elsőként végezd el a legutálatosabb házimunkát!

Mert mindig jó túl lenni a nehezén, nem igaz? Amikor ráveszed magad, hogy kitakaríts a házban, válaszd a legmeredekebbnek tűnő területet vagy feladatot, mielőtt bármi másba belefognál. A soron következő feladatok ugyanis sokkal könnyebbnek tűnnek majd, és hamar átlendülsz a holtponton. 

2. Az a bizonyos szennyeskosár-módszer!

Ezt a módszert kifejezetten a túlzott rendetlenség kezelésére fejlesztették ki. Gyors és praktikus. Fogj meg egy üres ruhakosarat és mindent, ami nincs a helyén egyszerűen dobj bele. A kipakolása mondjuk majd hosszabb időt vesz igénybe...

3. Csak az óramutató járásával megegyező irányba haladj!

Ez a technika magába foglalja a takarítás megkezdésének a helyét, majd a helyiség fokozatos rendberakását. Gyors példa: ha a konyhában sorakoznak a piszkos edények, kezdd meg azzal a munkát, de ne térj át a nappaliba porszívózni, hanem folytasd a konyhapult kipucolásásval. Jöhet a hűtő, a sepregetés és az ablaktisztítás, a lényeg, hogy egy tapodtat se mozdulj a konyhából, amíg el nem készülsz!

4. A "csak tíz dolgot" játék!

Mert bizony vannak olyan napok, amikor rohadtul nincs kedved pakolászni, igaz? Na, ilyenkor kiváló ez a módszer, amivel adhatsz egy kis löketet saját magadnak az elindulásra. Fogadd meg, hogy csak tíz dolgot csinálsz meg. Majd, amikor végzel, rájössz, nem akarsz megállni, mert nem hagyod félbe a lakást. Ezzel a trükkel könnyedén átjutsz a legnagyobb mentális akadályon, ami után "csakazértis" be fogod fejezni a teendőket. 

5. Szólaljon meg az az ébresztőóra!

Állíts be egy időzítőt, ami jelez, ha éppen ideje nekiállnod a lakásnak. De nem ám csak ehhez van szükséged órára. Hanem ahhoz is, hogy adj magadnak egy időintervallumot, ami alatt teljesítened kell az adott feladatot vagy területet. Így nem lesz takarítás közben kávészünet, egy kis sorozatozás vagy Instagram pörgetés sem. Mert nem fér majd bele az idődbe! Ezzel a módszerrel egyébként könnyen csalhatsz is, hiszen iktathatsz be pihenőidőket, amelyek által újult erőre kaphatsz. 

Na, kinek lett kedve egy kis takarításhoz? 

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.