A 10 legjobb film Anyák Napjára

A 10 legjobb film Anyák Napjára

Idén az Anyák Napja is teljesen más lesz, mint amit eddig megszoktunk. Valószínűleg sokan lesznek távol édesanyjuktól, vagy nagymamájuktól. Összegyűjtöttünk néhány filmet, ami az anyai szeretetről szól.

Akár azt is megtehetitek, hogy miután virágot küldtetek anyukátoknak, nagymamátoknak, vagy otthagytátok az ajtaja előtt, hazamentek és egyszerre indítjátok el édesanyátokkal valamelyik filmet, a most felsoroltak közül. Így egy kicsit olyan lesz, mintha együtt néznétek. Azoknak pedig, akik olyan szerencsések, hogy anyukájukkal tölthetik az Anyák Napját nasit bekészíteni, és indulhat az otthoni mozizás.

 

1. Édesek és mostohák - Stepmom [1998]

Ehhez nem lesz elég a nasit bekészíteni, zsepire is szükség lesz. Aranyos, kedves, de egyben szomorú történet. Melyben Susan Saradon és Julia Roberts játszák a főbb szerepeket. Jackie (Susan Saradon) elvált a férjétől (Ed Harris), aki most feleségül akarja venni új barátnőjét, a fiatal és csinos Isobel-t (Julia Roberts). Az egykori feleség ezt nem nézi jó szemmel, és pláne nem akarja a gyerekei közelében látni a nőt, ahol csak tud alátesz, ellene hangolja a gyerekeket. Ám a sors úgy hozza, hogy a két nőnek egymásra kell támaszkodnia.

2. Mamma mia [2008]

Sophie azaz Amanda Seyfried éppen esküvőjére készülődik, amelyre édesapját is meghívja. Csakhogy Sophie nem tudja ki az apja, így három férfit is meghív. A dolgok innentől teljesen összekuszálódnak, és a lány anyjának (Meryl Streep) nyugodt élete teljesen felborul. A filmet megszínezik az örökzöld ABBA slágerek, melyeket maguk a színészek énekelnek el. 2018-ban elkészült a második rész is.

3. Rossz anyák - Bad Moms [2016]

Ez nem az a klasszikus anyák napi film, de megéri ezt választani, ha nevetni akarsz. Ebben a vígjátékban 3 anya megmutatja, nem kell annyira nekifeszülni a gyereknevelésnek és a melónak, mert egy jó adag lazaság még nem a világ vége. A szupervicces és szexi vígjátékban három túlstresszelt anya (Mila Kunis, Kristen Bell és Kathryn Hahn) besokall a folytonos megfelelési kényszertől és az állandó rohanástól, és egy kis időre szabit ad magának. A film akkora siker volt, hogy 2017-ben megérkezett a mozikba a Rossz anyák karácsonya.

4. Anyád napja - Monster in Law [2005]

Talán mindannyian találkoztunk már olyan anyukával, akinek egyáltalán nem tetszik, hogy "kicsi fia" valaki másnak szenteli a figyelmét, szeretete egy részét. Aki tapasztalt már olyat, hogy az anyós, vagy a leendő anyós a kelleténél egy picit többet szólt bele a dolgokba, annak kötelező ez a film! Az Anyád napjában Jennifer Lopez és Jane Fonda vívják meg csatáikat, ami nagyon sok (számunkra) vicces jelenetet eredményez.

5. Csak tudnám, hogy csinálja - I Don't Know How She Does It [2011]

A Sarah Jessica Parker főszereplésével készült film az mutatja be, hogyan tudja a 21. századi nő összeegyeztetni a munkát a gyerekneveléssel. Nehezen. Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) egy üzletasszony, aki a befektetések miatt, kénytelen állandóan utazgatni, így nagyon kevés időt tölt a férjével és két gyerekével. Ennek ellenére szeretne mindent jól csinálni, helytállni, mint feleség és, mint anya. De ez nem könnyű feladat. A film Allison Pearson azonos című regénye alapján készült. Figyelmzetetés, azok számára akiknek SJP, mint Carry Bradshaw él a fejükben, ez a film nem biztos, hogy tetszeni fog.

6. Anyák napja - Mother's Day [2016]

Garry Marshall rendező korábban is készített romantikus, de mégis humoros filmeket ilyen volt a Micsoda nő, a Szilveszter Éjjel vagy a Valentin nap. 2016-ban elkészítette édesanyákról szóló filmjét, és újra Julia Robertset kérte fel az egyik főszerepre, de szerepet kapott Jennifer Aniston is, valamint Kate Hudson is. Három nő, három teljesen különböző élet, de anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.

7. Kisasszonyok - Little Woman [1994]

Tavaly készült egy újabb feldolgozás, mi azonban mégis inkább egy korábbi verziót ajánlunk. A Kisasszonyok Louisa May Alcott egyik legnépszerűbb romantikus regénye, ebben a filmes verzióban olyan színészek kaptak szerepet, mint Susan Saradon, aki a négy March lány édesanyját alakítja. De szerepel a kosztümös filmben a fiatal Winona Ryder, Kirsten Dunst vagy Claire Danes is. A történet a négy March lányról szól, akik elég szűkös anyagi helyzetben élnek, egyetlen megoldás anyagi problémáikra, ha sikeresen mennek férjhez.

 

8. Nem férek a bőrödbe - Freaky Friday [2003]

A pszichológusként dolgozó Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) képtelen megbirkózni saját tinédzser lánya szeszélyeivel. Anna (Lindsay Lohan) tinédzerként mindennel a határokat feszegeti, ráadásul nem nézi jó szemmel, hogy anyja újra férjhez akar menni. Életük teljesen felfordul, mikor egy reggel egymás bőrében ébrednek. Könnyed, laza, vicces kis délutáni film.

 

9. Ilyen az élet - Life As We Know It [2010]

Ez megint olyan film, ahol a zsepire is szükség lehet. Holly (Katherine Heigl) tervezi, hogy egyszer majd anya lesz, de nem így és nem most. Ráadásul a kalandot egy számára teljesen unszimpatikus fickóval Messerrel (Josh Duhamel) kell átélnie. Aki szereti a színésznő filmjeit, annak ez is biztosan tetszeni fog. A romkom-oknak az a típusa, aminek van mondanivalója, merjük ajánlani. Akinek tetszett ez a film annak látnia kell a Kisanyám - avagy mostantól minden más és az Ízlések és pofonok című mozit is.

10. Anya, lánya, unokája - Georgia Rule [2007]

3 nő, 3 generáció. Az anyukát a Született feleségek egyik sztárja alakítja, Felicity Huffman. Nem mintaanya, iszik és nem bír kamasz lányával, aki úgy tűnik nagyon is hasonlít rá. A lány (Lindsay Lohan) folyamatosan bajba kerül, iszik, pasizik, bulizik. Amikor azonban autóbalesetet okoz ittasan, akkor anyja döntést hoz. Átadja gyermeke felügyeletét saját édesanyjának (Jane Fonda). Georgia nem az a tipikus nagyi, szigorú szabályok szerint él egy kisvárosban. Csakhogy az unoka nem hazudtolja meg magát, itt is folyamatosan bajba kerül, felforgatja a csendes kisvárost.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.