Húsvéti tojás helyett koronavírus

Húsvéti tojás helyett koronavírus

Koronavírus alakú húsvéti tojásokat dobott piacra egy francia csokigyáros. Az ötlet szokatlan és kissé morbid, viszont kétségtelenül merész és egyedi.

Mint minden vendéglátóst Jean-François Pré, francia cukrászt is valószínűleg negatívan érinti a koronavírus-járvány okozta forgalomkiesés.

Ő viszont nem csüggedt, hanem igyekezett meglovagolni a "globális trendet": húsvétra kornavírus formájú csokitojásokat készített.

Hogy mennyire lett népszerű a morbid édesség, arról nincsenek pontos információink. Minden esetre feltételezhető, hogy a vásárlók inkább humorból veszik meg a szörnyű kórokozóra hasonlító édességet.

Érdekes egybeesés, hogy Jean-François Pré cukrászüzlete Landivisiau városában a Louis Pasteurról elnevezett utcában. Ő volt az a francia mikrobiológus, aki feltalálta a pasztőrözést, ami megakadályozza, hogy a kórokozók elszaporodjanak bizonyos élelmiszerekben.

Sokakat sokkolt, hogy a cukrász a világjárványt okozó COVID-19 után mintázta a húsvéti csokitojásokat. Hiszen ez a vírus egészségügyi és gazdasági krízisbe sodorta a világot.

A csokoládétojás viszont kizárólag tejcsokoládéból készült és pirosra festett mandulával van díszítve, így az egészségre nem ártalmas. Legfeljebb elhízunk tőle.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.