Rendet akarsz otthon? Ezt a 3 mondatot felejtsd el!

Rendet akarsz otthon? Ezt a 3 mondatot felejtsd el!

A legtöbb háztartási munkától eltérően, a lomtalanítás nemcsak fizikai teendő, hanem lelkileg is megterhelő feladat lehet.

A különböző tárgyaktól való megválás rengeteg érzést és emléket hozhat fel bennünk, amelyek egyszerre lehetnek szépek és szívszorítóak is.

Ez nem is függ attól, milyen szép vagy értékes az a valami, amit ki kéne dobnunk. Sokkal egyszerűbb ragaszkodnunk egy soha nem használt, régi bögréhez, amit a nagyitól kaptunk, mintsem rávenni magunkat, hogy végérvényesen megszabaduljunk tőle.

Gyakran úgy érezzük, ha a bögre megy, akkor a szeretteink emléke is szertefoszlik.

Azonban be kell látnunk, hogy időnként bizony szükségünk van a kacattalanításra, mert a felhalmozott és használatlan dolgok inkább hátrányt jelentenek számunkra. És valljuk be, a lomtalanítás előnyeit sokszor nem érezzük olyan pozitívként, mint egy felmosást vagy egy hajtogatást. Pontosan ezért, sokan ismételgetünk különböző mantrákat, amelyek segíthetnek könnyebben és gyorsabban elengedni a szükségtelen tárgyainkat. Ezek a mondatok olyanok, mint a határozott sugallatok, amelyek suttogva ösztönöznek bennünket az eleresztésre.

Az a probléma, hogy a másik oldalon ott vannak azok a hangok a fejünkben, amelyek a régi szokásainkat és a tárgyakhoz kötődő emlékeinket játszák le újra és újra. Íme, a három leggyakoribb maradásra sarkalló gondolat - és az, hogyan mondj igent az elengedésre.

1. Lehet, egy nap még szükség lesz rá!

Ha megtartod azokat a dolgokat, amelyekre  a jelenlegi életedben nincs szükséged, annak reményében, hogy hat év múlva majd talán jó lesz, akkor a félelem állhat a háttérben. Ne akard idővel és energiával etetni a félelmeidet! Amire most nincs szükséged, és már legalább fél éve nem is veszed hasznát, egyszerűen engedd el!

2. Sok pénzt költöttem erre!

A pénzedet váltottad az adott termékre, nem pedig kicsúszott a kezed közül az összeg. Ha ez az igazság fájó pontja az életednek, akkor fontold meg jobban a vásárlásaid. Például nagy segítség lehet, ha adsz magadnak 24 órát gondolkodásra, mielőtt vásárlásra adod a fejed.

3. De hiszen ajándék volt!

Való igaz, nem szép dolog az ajándékoktól megszabadulni, de néha muszáj. A te otthonod, a te saját kis szentélyed, ahol olyan dolgokat kell tartanod, amelyek pozitívan hatnak az életedre. Azokat az ajándékokat, amelyek nem járulnak ehhez hozzá, felesleges megtartanod éveken keresztül. Ha bűntudatot éreznél a megválás miatt, gondolj arra, hogy a kedvesség és szeretet kifejezése az ajándék átadásakor és fogadásakor történt, nem pedig a megtartásakor. Gondolj vissza ezekre a pillanatokra, majd engedd el!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.