Orbán és Matolcsy a mi kárunkra teszi tönkre a forintot!

Orbán és Matolcsy a mi kárunkra teszi tönkre a forintot!

Történelmi mélységben a forint, amivel Matolcsy és Orbán többi bábja jól megszedi magát. Nekünk, tisztességes polgároknak azonban ez nagyon fájni fog.

Folyamatosan rekordokat döntöget a forint gyengesége. Kedden délutánra újabb történelmi mélypontot ért el, amikor már 334 forintot kellett fizetni egy euróért. Ahogy arról a Portfólió is beszámolt, erről nem kis részben Matolcsy György MNB-elnök rövid cikke tehet. Írásában Orbán jobb keze a tartósan alacsony kamatok mellett érvel és olyanokat ír, hogy a monetáris politikák tartósan lazák maradnak a világban. 

Orbán jobbkeze miatt nekünk fog fájni

Matolcsy György és fideszes haverjai persze nagyon jól járnak ezzel, hiszen nagyokat nyerészkednek az árfolyamon. Nekünk, bérből és fizetésből élőknek ellenben nagyon fájni fog. Egy importnak olyan szinten kitett országban, mint Magyarország, igen is meg fogjuk érezni a benzin, a füzet, a ruha, a krumpli és például a rizs árán is a forint gyengeségét. 

Persze az olyan fideszes nagyuraknak, akik évi 15 milliós svájci iskolákba járatják, vagy, akik Debrecenben tőlünk ellopott pénzből épült iskolákban 3 millióért taníttatják gyerekeiket, ez nem lesz megterhelő. Orbánnak és bábjaiknak fogalmuk sincs, milyen nehézségekkel küzdenek az átlag, tisztességes polgárok.

A fideszes urak továbbra is többmilliós iskolákba járathatják gyerekeiket. 

Fogalmuk sincs arról, hogy a Matolcsy-féle nyerészkedésük miatt nekünk egyre csak hamarabb és hamarabb fogy el a fizetésünk, a nyugdíjunk. Fogalmuk sincs arról, milyen az, amikor egyre csak nagyobb rakásban állnak a be nem fizetett csekkek, mert sakkozni kell, melyik hónapban melyiket ne fizessük be.

Mert nem lehet kérdés, hogy nekünk tisztességes polgároknak ezt jelenti a 334 forintos euró!

  • 2024.04.12

A DK pert indított a K. Endrének adott kegyelem hátterének megismeréséért

A Demokratikus Koalíció (DK) pert indított, hogy megismerhesse a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott kegyelem indokait - erről a párt frakciószóvivője beszélt egy pénteki, online sajtótájékoztatón.

  • 2024.04.12

Karácsony Gergely: Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése

Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése - közölte a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében.

  • 2024.04.12

Már a dunaújvárosi Fideszben is belső háborúk vannak

Újabb városban bukott ki egy fideszes belháború. Dunaújvárosban a KDNP elnöke fakadt ki, hogy szerinte a fideszes polgármester-jelölt alkalmatlan a feladatra.

  • 2024.04.11

Karácsony Gergely: a kormány vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítást!

A főpolgármester nyílt levélben szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítását.

x