A budapesti e-jegyrendszer akkora bukta, mint Tarlós városvezetése

A budapesti e-jegyrendszer akkora bukta, mint Tarlós városvezetése

Tarlós István regnálásának egyik szimbóluma az adófizetők tízmilliárdjaiba kerülő budapesti elektronikus jegyrendszer. Évekig bénáztak a bevezetésével, majd, miután végre elindulna, kiderült, hogy az egész úgy rossz, ahogy van. Szakértővel beszélgettünk az e-jegy kapcsán.

Másfél évtizede húzódik a budapesti e-jegyrendszer kiépítése. Első körben elköltöttek Tarlósék 36,8 milliárd forintot a RIGO létrehozására. Ez nagyot bukott, így a BKK 2018 novemberében szerződést bontott az eredetileg megbízott német céggel.

Idén februárban aztán Orbán bábja Fővárosi integrált viteldíjbeszedési elektronikus rendszer néven újra nekifutott a projektnek. Áprilisban alá is írt egy együttműködési megállapodást Pintér Sándorral arról, hogy a 2020 végéig kiépülő e-jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz. Szeptember 1-jén végül gyanúsan nagy csendben el is indult az új jegyrendszer. 

Szakértő: Tarlósék ennél ostobább módon akarva sem tudtak volna elszórni 10 milliárd forintot. 

Nem csoda, hogy nem verte nagy dobra Tarlós a rendszer elindulását. Az Ez a Lényegnek nyilatkozó szakértő szerint a jelenlegi e-jegyrendszernél felelőtlenebb, átgondolatlanabb, nemtörődömebb módon akarva sem tudott volna elszórni a fideszes városvezetés a budapesti emberek pénzéből több mint 10 milliárd forintot. Mint mondta: ennyi pénzből egy világszínvonalú, az azt használó emberek szükségleteire szabott rendszert lehetett volna létrehozni.

A portálunknak nyilatkozó szakértő részletesen összegyűjtötte nekünk, milyen hibákat követtek el az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatban, valamint azt is elmondta, milyen lenne egy jól működő applikáció. 

Ezt következő cikkünkben foglaljuk össze.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.02

Újabb ingatlanmutyi a Belvárosban

A piaci ár töredékéért osztogatja az értékes ingatlanokat a belvárosi Fidesz.

  • 2020.03.02

Egy tanár éves bérét keresi meg havonta a mátyásföldi Fidesz-csicska

Szatmáry Kristóf annyit keres, mint a miniszterelnök.

  • 2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.