Áron alul osztgatja a Fidesz az önkormányzati lakásokat

Áron alul osztgatja a Fidesz az önkormányzati lakásokat

Egyre több fideszes fővárosi önkormányzat adja el mélyen áron alul a lakásait, pedig elviekben bőven lehetne rajtuk nyerészkedni is. Vajon mi áll megint a háttérben?

A Népszava tette közzé a részletes adatokat, amiket a KSH adott ki a lap kérésére. Az eredmények azonban elgondolkodtatóak.

A 2014 és 2018 közötti időszakban ennyi lakóingatlant adtak el kerületenként azok becsült piaci értéke alatt: 

Belváros-Lipótváros: 244

Terézváros: 70

VII. kerület: 362

Józsefváros: 327

IX. kerület: 243.

A fővárosban 2018-ban összesen 500 önkormányzati bérlakást értékesítettek, darabját alig több, mint kilenc millióért. Az átlagos becsült érték egyébként 12, 5 millió forint volt. 

Az V. kerületben 30 milliót érő önkormányzati lakásokat adtak el 14 millióért, Erzsébetvárosban a 18 millióra becsült lakásokat vásárolhatták meg féláron, a VIII. kerület 13,8 milliós ingatlanokat árusított ki 5,8 millióért, Ferencvárosban a 17 milliós lakások mindössze 7 millióért, a XII. kerületben pedig a 28 milliós lakások 18 millióért kerültek a vevőkhöz. 

"A VI. és VII. kerület egykori baloldali vezetőit, de még egy ingatlanok értékbecslését végző szakembert is elítéltek korábban, mert nagyértékű ingatlanokat jóval a piaci ár alatt adtak el." - írta a Népszava. Úgy tűnik mégis lehet ezt csinálni, legalábbis a Fidesznek, csak meg kell csavarni egy kicsit a dolgokat: nem a luxuspalotákat kell egyben eladni, mert az mindenkinek szemet szúrna, hanem apránként eladni sok kis lakást áron alul, ugyanakkora értékű haszon eléréséhez. 

Az anno nagy port kavaró ingatlanpanama botrány kapcsán a Fidesz egyszerűen kimondta a hanyag és hűtlen kezelés vádját, pedig az elmúlt évek önkormányzati ciklusa alatt a kormánypárti kerületek nagyobb károkat okoztak a közösségnek a rengeteg eladott lakással. 

A lap szerint, ha minden kerületben és az ország összes nagyvárosában is hasonló 15-20 milliós különbségek lennének a becsült és a valós eladási érték között, akár természetesnek is vehetnénk, hogy a többnyire rossz állapotban lévő, felújításra szoruló korábbi bérleményeket csak ennyiért lehet eladni, de ez nem így van.

Az, hogy az önkormányzat milyen feltételek mellett adja el saját ingatlanait, csak és kizárólag a választott képviselők döntésén múlik. Nos, a fideszes-banda úgy döntött, hogy visszaélnek a hatalmukkal és ismét a saját malmukra hajtják a vizet. Ennek következménye, hogy az egész ország területén fogy a vagyon, de az Orbán-bábok egyre jobb anyagi helyzetnek örvendhetnek. 

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

  • 2020.09.12

100 zenekar kerülhet az utcára: bezárják a Dürer Kertet és a Keleti Blokkot

Orbánék luxusszállodát építenek az ellopott egyetemi épület helyére az Ajtósi Dürer soron. Így darál be mindent a Fideszmaffia.

  • 2020.09.11

Bayer Zsolt beismerte, hogy törvénytelenül szerzett lakásokat a Várban

Az ügyvédek tanácsait követve játszotta ki a törvényeket a mocskos szájú propagandista.