Niedermüllerék feljelentést tettek a fideszesek csalása miatt

Niedermüllerék feljelentést tettek a fideszesek csalása miatt

Erzsébetváros új, átláthatóságot biztosító városvezetése feljelentést tett a bukott fideszesek Erzsébetváros kártya-szerződése ügyében, mivel abban is csalás történhetett.   

Tavaly augusztusban, még az előző Fidesz-báb városvezetés, két évre szóló szerződést kötött a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel az Erzsébetváros kártya üzemeltetésére.

Mindezt 43 millió forintért.

A bukott fideszesek leváltását követően Niedermüller Péternek természetesen az egyik első dolga volt, hogy a fideszesek ügyeit kivizsgálja. Ennek részeként 2020 januárjában belső ellenőri vizsgálat indult ebben az ügyben is.

A vizsgálat rengeteg szabálytalanságot tárt fel. A szerződés például csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

A városvezetés már meg is tette a feljelentést csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt. 

Erzsébetváros önkormányzata az üggyel kapcsolatban február 7-én meg is tette a feljelentést ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Mindemellett az is kiderült, hogy fideszesek miatt tavaly az Erzsébetváros kártya brutálisan és aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Csak 2019-ben közel 153 millió forintot költött el annak működtetésére az önkormányzat, valamint különböző propagandaakciókra.

Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a fideszes propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek. Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.
A jelenlegi kártyarendszer tehát alapos felülvizsgálatra szorul. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

  • 2020.09.12

100 zenekar kerülhet az utcára: bezárják a Dürer Kertet és a Keleti Blokkot

Orbánék luxusszállodát építenek az ellopott egyetemi épület helyére az Ajtósi Dürer soron. Így darál be mindent a Fideszmaffia.

  • 2020.09.11

Bayer Zsolt beismerte, hogy törvénytelenül szerzett lakásokat a Várban

Az ügyvédek tanácsait követve játszotta ki a törvényeket a mocskos szájú propagandista.