Csőzik László: a kormány intézkedései csődbe vihetik Érdet

Csőzik László: a kormány intézkedései csődbe vihetik Érdet

Érd polgármestere nem hagyja, hogy a kormány által bevezetett sarcok tönkretegyék a várost. Levélben fordult a felelős államtitkárhoz.

Csőzik László, Érd polgármestere az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy a kormány önkormányzatokat büntető  elvonásai miatt költségvetési krízisbe juthat Érd. Nem csak a fejlesztésekre nem jut majd pénz, de az alapvető működésen is spórolni kell.

A Fidesz-kormány az elbukott önkormányzati választások miatt akar bosszút állni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon.  A gépjármű- és az iparűzési adó elvonása nagy veszteséget jelent a járvány miatt amúgy is megterhelt költségvetésnek. A megszorítások érintik a fideszes vezetésű településeket is, de őket a kormány soron kívül segítheti majd, míg az ellenzékieket sorsukra hagyja.

 

Akár több száz önkormányzati alkalmazottat is el kell majd bocsátani.

Csőzik László viszont nem hagyja annyiban a dolgot. Levelet írt Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárnak, hogy hivatalához méltóan segítsen megoldani a megyei jogú város anyagi helyzetét.

A polgármester 2 mlliárd forintos támogatást kér Érdnek.

Most az Orbán-kormány államtitkárán múlik, hogy példát mutat-e szakmaiságból vagy csak a fideszes politikai célok bábjaként szolgálja tovább a rendszert.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Addig csavargatták a pályázati feltételeket, amíg ki nem sikerült túrni a korábbi bérlőt.

  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.