DK: Mindig van lejjebb az Orbán-rezsim egészségügyében

DK: Mindig van lejjebb az Orbán-rezsim egészségügyében

Az Orbán-rezsim még mindig tudja lejjebb vinni a színvonalat: Jóval kevesebb pénz jut kórházfelújításra, mint amit ígértek - közölte a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa.

Mindösszesen hatvan milliárd forintot szán a kormány 17 fővárosi kórház felújítására. Ez az összeg eredetileg jóval magasabb, 140 milliárd forintos volt, és nem csupán a budapesti kórházakat érintette volna - jelezte közleményében Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa.

A párt szerint bebizonyosodott, hogy az Orbán-rezsim még mindig tudja lejjebb vinni a színvonalat.

Évek óta a küszöbön áll az egészségügyi válsághelyzet, idén pedig a koronavírus-járványnak köszönhetően bebizonyosodott, hogy az ellátórendszer gyakorlatilag romokban van. Hozzátette: most, hogy itt állunk a koronavírus-járvány második hullámának küszöbén, a kormány még mindig nem azzal foglalkozik, hogy az egészségügyre fordítson pénzt és figyelmet.

Orbán Viktor és Kásler Miklós annyit értett meg a lepusztított magyar egészségügyi intézményrendszer problémáiból, hogy számos helyen omlik a vakolat és ki kellene festeni a betegellátó helyiségeket.
Szó sincs már az intézményrendszer korszerűsítéséről, az egészségügyben dolgozók tisztességes bérezéséről, a háziorvosi és fogorvosi rendszer megerősítéséről – ehelyett nagy csinnadrattával indul a „diszperzit akcióterv”.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Karácsony: "Egy 200 éves közparkban nem vágunk ki fákat, hogy utána betont öntsünk a helyükre. Ez elvi kérdés." Ideje lenne, hogy ezt a kormány is felfogja!

  • 2020.09.11

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

  • 2020.08.27

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.