Előfordul, hogy hétvégente nem jut maszk a nyíregyházi kórház dolgozóinak

Előfordul, hogy hétvégente nem jut maszk a nyíregyházi kórház dolgozóinak

A nyíregyházi kórház egyik munkatársa az RTL-nek azt nyialtkozta, kezdetben lejárt szavatosságú maszkokat kaptak a nyíregyházi kórház dolgozói, és az is felmerült, hogy ezeket a használat után újra fertőtlenítik, és megint használják, de ebbe nem egyeztek bele a dolgozók.

De amúgy minden rendben. Tényleg.

Márciusban több olyan FFP2-es maszkot kaptak a kórház dolgozói, amelyekenek már több mint két éve lejárt a szavatossága.

A terv pedig az volt, hogy használat után összegyűjtik, lefertőtlenítik, majd újra használatba veszik. Az intézmény munkatársai azonban ebbe nem mentek bele - olvasható az Index oldalán.

Az adásban a dolgozó azt is elárulta, még mindig nincs elegendő maszk.

Hozzátette, a hétvégék a legrosszabbak, olyan is van, hogy a vasárnapi nappalosoknak, vagy az éjszakai műszakban dolgozóknak egyáltalán nem jut semmilyen maszk. A dolgozó egy körlevelet is mutatott, amelyben a főigazgató azt írta, szigorúan tilos a munkatársakban bármiféle a munkájukhoz kapcsolódó fotót a közösségi oldalakon posztolni, mert az riadalmat és félelmet válthat ki az emberekben. 

Az emberi erőforrások minisztériuma szerint ez nem központi utasítás volt, védőfelszerelésből pedig több hétre elegendő mennyiség van minden kórházban.

Azt vállalták, hogy a városban voltak lejárt szavatosságú maszkok, de szerintük ezeket azonnal cserélték, és azóta már oda is megérkeztek az újabb védőfelszerelések.

Hát a "szerintük" az rohadt kevés. Tények beszélnek a hamis szavak ellen. 

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Addig csavargatták a pályázati feltételeket, amíg ki nem sikerült túrni a korábbi bérlőt.

  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.