Erdogan kedvéért blokád alá vette Orbán a fővárost

Erdogan kedvéért blokád alá vette Orbán a fővárost

A budapestiek jelentős részét sikerült ismét magára haragítania Orbánnak. Neki ugyanis fontosabb volt a diktatúrát építő, saját népe ellen háborús bűnöket elkövető Erdogannal smúzolás, mint a magyarok legalapvetőbb jogainak biztosítása.

Sőt, azt is megmutatta, mire számíthat Budapest, ha túl nagy lesz itt a demokratáskodás.

Orbán Viktor mániája, hogy a leggyalázatosabb diktátorok vendégül látásával hoz szégyent Magyarországra. Alig egy hete, hogy Putyint rajongta körbe Budapesten, ma már Recep Tayyip Erdoğannak a seggéből lógott ki a hatvanezres nyakkendője.

Ha jön egy diktátor Budapestre, az emberek az utcára sem tehetik ki a lábukat?

Egy ilyen diktatórikus, alávaló vezető megvendégelése természetesen a magyar embereknél is kiverte a biztosítékot. Több ezres tüntetéssel tiltakoztak Budapesten és az ország több városában is az illiberális vezetők ellen. 

Orbán Erdogant választotta a budapestiek helyett. Sokak szerint ez bosszú és erődemonstráció is  volt egyben.

Orbánt és hű bábjait a legkevésbé sem érdeklik a budapesti emberek. Ezt ma bebizonyították. Orbának, Pintérnek és a fideszes csicskáknak sokkal fontosabb volt, hogy diktátor haverjuk zavartalanul, az emberektől jól elzárva élvezhesse a budapesti városnézést. 

Fővárosiak százai nem tudtak hazamenni a családjukhoz, nem tudtak eljutni a munkahelyükre, mert Erdogan és Orbán keresztül-kasul bejárták Budapestet. Délután 5 óra előtt kicsivel a város legforgalmasabb pontjait olyannyira lezárták, hogy még a környéken lakókat sem engedték haza.
A rendőrök blokád alá vonták a Margit körutat, ahol az EzALényeg.hu tudósítója is csapdába esett. A zárat csak fél 8 körül oldották fel, így sokan csaknem 3 órát vártak az utcán a novemberi hidegben. A tömegben sokan azt mondták munkatársunknak, szerintük ez Orbán bosszúja, amiért Budapest rosszul szavazott októberben.
Az emberek egyébként kifejezetten türelmesen viselkedtek a többségében messze vidékről felvezényelt, feltűnően fiatal rohamrendőrökkel, akik nem álltak kifejezetten a helyzet magaslatán. Sem arról nem tudtak tájékoztatást adni, meddig tart a blokád, sem arról, pontosan merre lehet és merre nem lehet menni.

Karácsony Gergely főpolgármester is elfogadhatatlannak tartja a rendőrség mai szakmaiatlanságait. A városvezető a Facebookon azt írta,  lehetetlen helyzet, hogy metrók órákig ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt. Hozzátette: utasította a BKK és a BKV vezetőit, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.

 

 
(Még a legidősebbeket sem engedik sehova. Se jobbra, se balra. A jobboldali képen a kihalt Margit körút.) 

Hatalmas felháborodást okozott Orbán és Erdogan.

Érthető módon óriási volt a felháborodás. Nem csak az Erdogan ellen tüntetők, de a helyi lakosok is hangos fújólással, ovációval fejezték ki nemtetszésüket. Még olyan pont is volt a városban, ahol a felbőszült emberek áttörték a rendőrségi sorfalat. 

Egészen elképesztő, mit meg nem enged magának Orbán, ha diktátorok körberajongásáról van szó.

Nem csak arról tett tanúbizonyságot Orbán, hogy nem érdeklik a magyar emberek. Azt is bebizonyította, mennyire rettegnek a néptől. Hermetikusan elzárják magukat, nehogy véletlenül szembetalálkozzanak azokkal az emberekkel, akik szembesítik őket azon bűnök tömegével, amiket elkövettek illiberális hatalomgyakorlásukkal.

Ők rettegnek, de a budapestiek járnak rosszul!

Ja, és még ezt nem bírjuk nem iderakni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.