Karácsony örül, hogy a fideszes polgik is melléálltak

Karácsony örül, hogy a fideszes polgik is melléálltak

Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk - írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Az Orbán-csomag által megteremtett helyzet tarthatatlan. 200 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be a kerületek, de mivel minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97-et elvesz az állam, ebben a ciklusban 28 milliárdot tudunk erre a célra tervezni - közölte a főpolgármester.

Közvetlen forrásokat kérnek a jobboldali kerületi polgármesterek. Igazuk is van, és persze nem csak ők kérik. Ilyen közvetlen forrás például a gépjárműadó, ami eddig a kerületeknek járt, de a kormány most el akarja vonni az önkormányzatoktól, zsebre akarja vágni. Küzdjenek ez ellen a fideszes polgármesterek is, velünk együtt. Mert az még sincs rendben, hogy minden egyes forintot elvesz a kormány, amit a budapesti autósok azért fizetnek be a közösbe, hogy abból rendbe tegyük az utakat. A feladatot azonban itt hagyja az önkormányzatoknál forrás nélkül.

Az előző ciklusban az útfelújítási keret majd kétharmadát két fideszes kerület vitte el - írta Karácsony. Most igazságosabban és szakmai alapon döntünk: számos kormánypárti kerületben – az V., X., XX. és XXII-ben például - több felújítást tervezünk, mint ami az előző ciklusban megvalósult - tette hozzá.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.11

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

  • 2020.08.27

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.

  • 2020.08.19

DK: Mindig van lejjebb az Orbán-rezsim egészségügyében

Az Orbán-rezsim még mindig tudja lejjebb vinni a színvonalat: Jóval kevesebb pénz jut kórházfelújításra, mint amit ígértek - közölte a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa.