Karácsony örül, hogy a fideszes polgik is melléálltak

Karácsony örül, hogy a fideszes polgik is melléálltak

Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk - írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Az Orbán-csomag által megteremtett helyzet tarthatatlan. 200 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be a kerületek, de mivel minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97-et elvesz az állam, ebben a ciklusban 28 milliárdot tudunk erre a célra tervezni - közölte a főpolgármester.

Közvetlen forrásokat kérnek a jobboldali kerületi polgármesterek. Igazuk is van, és persze nem csak ők kérik. Ilyen közvetlen forrás például a gépjárműadó, ami eddig a kerületeknek járt, de a kormány most el akarja vonni az önkormányzatoktól, zsebre akarja vágni. Küzdjenek ez ellen a fideszes polgármesterek is, velünk együtt. Mert az még sincs rendben, hogy minden egyes forintot elvesz a kormány, amit a budapesti autósok azért fizetnek be a közösbe, hogy abból rendbe tegyük az utakat. A feladatot azonban itt hagyja az önkormányzatoknál forrás nélkül.

Az előző ciklusban az útfelújítási keret majd kétharmadát két fideszes kerület vitte el - írta Karácsony. Most igazságosabban és szakmai alapon döntünk: számos kormánypárti kerületben – az V., X., XX. és XXII-ben például - több felújítást tervezünk, mint ami az előző ciklusban megvalósult - tette hozzá.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.07.01

Dukán András: A Momentum tiltakozik a tűzijáték ellen

A Momentum határozati javaslattal lép fel a méregdrága tűzijáték ellen - jelentette ki Dukán András Ferenc, a párt csepeli képviselője. 

  • 2020.07.01

Tapló Tarlós kínosan mentegetőzik Orbán csicskamédiájánál

Tarlós még mindig hibát hibára halmoz. Ahelyett, hogy méltósággal viselte volna bukását, szánalmas vagdalózással próbálkozik.