Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz útfelújításra - FFF

Nem Karácsony, hanem Orbán miatt nincs elég pénz útfelújításra - FFF

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden azt hazudta, hogy Karácsony Gergely fúrta meg a jobboldali vezetésű kerületek útfelújítását, mire az Origo, a 888 és a Magyar Nemzet akkora álhírt gyártottak belőle, hogy még mi is belepirultunk.

Szóval azt mondta a csepeli fideszes polgármester, hogy Karácsony Gergely a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját, ezért kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el a négy, nem baloldali vezetésű kerületben.

Orbán a hibás, nem Karácsony!

A valóság ezzel szemben az, hogy nem Karácsony Gergely, hanem Orbán Viktor veszi el az útfelújításra szánt pénzt Budapesttől. Minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97-et elszív a Vámpírkormány. A megszorítások miatt útfelújításra 200 milliárd helyett csak 28 milliárdot lehet majd költeni a fővárosban. Ezt pedig szakmai alapon és szükség szerint osztja be a Főváros.

Borbély Lénárdnak tehát igaza van abban, amit mond, csakhogy nem a főpolgármester, hanem Orbán Viktor a hibás!

A hazugságból kerekített álhírre maga Karácsony Gergely a tőle megszokott higgadt és szellemes stílusban reagált.

Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk.

Egyébként ez a tipikus Fidesz-módszer, amit 10 éve alkalmaznak: elkövetnek valami orbitális ocsmányságot, aztán letagadják, végül másra hárítva a felelősséget úgy tesznek, mintha ők ott sem lettek volna.

Brutális megszorításokat vezet be Orbán!

Azzal, hogy elvonja a gépjárműadót, az iparűzési adóbevételt és megemeli a szolidaritási adót, Orbán és bandája brutális megszorításokat vezet be, és legalább 160 milliárdot vesz el az önkormányzatoktól, miközben a feladatokat náluk hagyja.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.