Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

Csődbe viheti Rákosmente költségvetését a multifunkcionális csarnok üzemeltetése - írta meg a Rákosvidék.hu.

Utólagos lakossági egyeztetés Fidesz-módra

A fideszes városvezetés biztosra ment. Nem akarták, hogy a rákosmentiek túlságosan beleszóljanak a bizniszükbe. Így csak a kivitelezési szerződés megkötése utánra hívtak össze egy lakossági fórumot. Erről a még nem fideszes Index is beszámolt akkor. Az emberek felháborodtak, amikor megtudták, hogy mi épül végül több, mint 10 milliárdból. Pontos terveket ekkor sem lehetett megismerni. Természetesen ez az egész közpénzből megy, tehát, amit erre elpazarolnak, amit ellopnak, azt a kerületi lakosoktól veszik el.

A közbeszerzés pályázatot a Orbán leggazdagabb strómanja, Mészáros Lőrinc cége a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte meg.

Bakos András fideszes alpolgármester még idén év elején ígérgetett a Rákosvidék.hu-nak bővebb információt, de azóta sem került nyilvánosságra semmi.

Zöld megoldás helyett egy "Las Vegas-i benzinkút"

Már az eredetileg bemutatott terv is zöld területet vont volna el a kerület szívéből, ahol már így is meg lehet fulladni a szmogtól. Ráadásul a mostaninál is nagyobb dugót okoz a Pesti úton. 

Az üzemeltetésre nincs kidolgozott terv. A fideszes városvezetés titkolózik.

A korábbi tervek szerint a pályát természetes fénnyel világították volna meg, fűtésre pedig megújuló energiát használtak volna. Az átdolgozott tervekbe még napelemek sem kerültek. Ez a 21. században, a klímaválság küszöbén egy új középület esetében nem csak nevetséges, hanem egyenesen bűn.

A fideszes urak nagyzolására jellemző, hogy büszkén kivilágítják, amit a  mi pénzünkből építettek. Úgy néz majd az éjszakában, mint egy Las Vegas-i benzinkút.

Orbán büszkesége a 190 milliárdból épült Puskás Aréna is minden éjjel úgy világít, hogy még a Holdról is látszik. Nem lesz ez másképp a rákosmenti sportcsarnok esetében sem.

Az új sportlétesítmény üzemeltetése évente legalább 500 millió forint, de eléheti akár az 1 milliárdot is.

A Rákosvidék.hu számításai szerint a legoptimistább esetben is óránként 140 ezer forintos bevételt kellene termelnie a csarnoknak napi 24 órában az év minden egyes  napján. Ez persze irreális, hiszen maximum olyan 60%-os kihasználtság várható. És ezzel még csak nullára jönne ki a fenntartása, azaz semennyi hasznot nem termelne a kerületnek. Várhatóan Rákosmente bukni sokat fog még bukni a sportközponton.

A XVII. kerületnek szüksége lett volna egy korszerű és jól használható sportlétesítményre. Ehelyett kapunk egy hatalmas kivilágított pénznyelőt, aminek a bérleti díját a helyi sportcsapatok valószínűleg nem fogják tudni kifizetni. Tehát nem csak sokba kerül, de még nem is lesz haszna belőle a helyi közösségnek.

Mi legyen a neve?

Rákosmente tavaly elhunyt polgármesterének nevét használnák fel arra, hogy jobb színben tüntessék fel a fideszes pénznyelőt. Elvileg még kérdéses, de valójában szinte borítékolható, hogy Riz Levente nevét kapja az új sportközpont. A nagyobb kérdés inkább az, hogy a néhai polgármester vajon örülne-e, hogy nevét egy az általa vezetett kerületet anyagilag kizsigerelő gigaberuházás viseli majd?

Rákosmentén nem csak a sportcsarnokok építésével járnak jól a Fidesz-csicskák. Az évtizedek óta halogatott utcafejlesztést végül a "NER Tourst" üzemeltető Szíjj László oligarcha nyerte meg.

(főkép: Rákosmente / facebook)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Karácsony: "Egy 200 éves közparkban nem vágunk ki fákat, hogy utána betont öntsünk a helyükre. Ez elvi kérdés." Ideje lenne, hogy ezt a kormány is felfogja!

  • 2020.09.11

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

  • 2020.08.27

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.