Újabb gondok merültek fel Láng Zsolt propaganda uszodájában

Újabb gondok merültek fel Láng Zsolt propaganda uszodájában

A 7 milliárd forintból épülő Gyarmati Dezső Uszodát a 2019-es önkormányzati választások előtt kicsivel adta át a kerület addigi kiskirálya, Láng Zsolt. Az átadón ott volt Gulyás Gergely és Varga Mihály is a kerület országgyűlési képviselői, az uszodát azonban normálisan használni a mai napig sem lehet.

Korábban is voltak gondok az uszodával

  • Nem volt lift, amely elbírta volna a 300 kilós pótszivattyúkat, amiket a súlyuk miatt lépcsőn sem tudtak levinni a megfelelő emeletre.
  • Gond volt a világítással is, amelyre a lakosok is panaszkodtak. A díszkivilágítás nagyon szép, de éjszakára eltekintettek volna tőle a környéken lakók. A díszkivilágítás egy nagy áramkörön van az épület többi részével, és nem lehetett csakúgy leoltani.
  • Az 50 méteres medencét nem lehet teljes hosszában használni, mert egy elválasztó fallal két részre osztották.
  • Nincs az épületben sem fitneszterem, sem szauna.

Az ünnepélyes átadáskor, melyen a szabadásgra sosem menő Láng Zsolt mellett, Varga Mihály pénzügyminiszter és Guláys Gergely papagájminiszter is részt vett a külső medencét használni sem lehetett, mert a katasztrófavédelem nem adott engedélyt, így víz se volt benne, hiába fedték be sátorral.

Őrsi Gergely a kerület mostani polgármestere már egy lényegében használhatatlan, ám méregdrága uszodát "örökölt" elődjétől, Láng Zsolttól. 

Az uszodát az önkormányzatnak kell majd fenntartania, Őrsi Gergely azt ígéri át fogják vizsgálni mire költötték el a 7 milliárd forintot, és azt is megnézik van-e lehetőség a drága jegyek és bérletek árának enyhítésére.

MagyarHang információ szerint most a belső medencével van gond. A járványhelyzet miatti bezáráskor leengedték a medence vízét, így derült ki, hogy az alja hullámos, nem egyenletes. 

"Amikor megbontották, több helyen feljött a víz, vagyis úgy tűnik, a medence vize átszivárgott a csempén, sőt még az alatta lévő szigetelésen is. A medence alatti helyiségben a plafonon több helyen is repedés látszik, az azonban egyelőre még kérdéses, hogy a víz oda is eljutott-e."

A lapnak a II. kerületi önkormányzat azt írta, igazságügyi szakértő bevonását kezdeményezik, hogy kiderüljön, mi történt pontosan. A MagyarHang információi szerint a kinti medencével is probléma van: sok helyen feljött a medence körüli burkolat, amit a baleset-veszélyessége miatt szintén javítani kell.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.07.01

Dukán András: A Momentum tiltakozik a tűzijáték ellen

A Momentum határozati javaslattal lép fel a méregdrága tűzijáték ellen - jelentette ki Dukán András Ferenc, a párt csepeli képviselője. 

  • 2020.07.01

Tapló Tarlós kínosan mentegetőzik Orbán csicskamédiájánál

Tarlós még mindig hibát hibára halmoz. Ahelyett, hogy méltósággal viselte volna bukását, szánalmas vagdalózással próbálkozik.