Vigyázz! Csalók a BKK automatáinál

Vigyázz! Csalók a BKK automatáinál

Ismét egyre többen panaszkodnak arra, hogy csalók miatt nem adja ki a BKK jegyautomatája a vásárolt jegyet. 

Egy budapesti lakos Facebook-posztja kezdett terjedni a legnagyobb közösségi oldalon. Ebben arról mesél, amikor BKV bérletet vásárolt volna egy automatából, az sms-t megkapta a bankjától a vásárlásról, de a bérletét nem kapta meg a gépből.

A módszer nem új: a csaló leragasztja az automata kiadónyílását, majd később begyűjti és eladja a csapdába esett jegyeket, bérleteket.

Betelefonálva a BKK hibabejelentő részlegéhez azt javasolták neki, nyúljon fel az automata csapóajtóján nincs-e leragasztva. Le volt. A vásárló azt is leírta, nem csak az ő bérlete volt felragadva, de az előtte vásárlóé is.

 

Budapesten utazók sora lett már a módszer áldozata.

A posztra többen is reagáltak. Volt, aki arról kommentelt, ugyan ennek a módszernek esett áldozatául, ráadásul három spanyol jóbarátjával. "Igazi szuper országimázs pillanat volt."

Egy másik felhasználó a hibabejelentő diszpécserét kritizálta: "Ugyanígy jártam egy jegytömbbel. Felhívtam a vonalat és még nekik állt feljebb, olyan arroganciával, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nyúljak be, oldjam meg, rángassam ki, és persze hogy miért nem fognak kártalanítani, mint ügyfél."

Ha a BKK feljelentést tesz ezekben az ügyekben, a rendőrség rongálás vagy lopás miatt eljárást indít. Ez mégsem rettenti el a csalókat. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.