Vigyázz! Csalók a BKK automatáinál

Vigyázz! Csalók a BKK automatáinál

Ismét egyre többen panaszkodnak arra, hogy csalók miatt nem adja ki a BKK jegyautomatája a vásárolt jegyet. 

Egy budapesti lakos Facebook-posztja kezdett terjedni a legnagyobb közösségi oldalon. Ebben arról mesél, amikor BKV bérletet vásárolt volna egy automatából, az sms-t megkapta a bankjától a vásárlásról, de a bérletét nem kapta meg a gépből.

A módszer nem új: a csaló leragasztja az automata kiadónyílását, majd később begyűjti és eladja a csapdába esett jegyeket, bérleteket.

Betelefonálva a BKK hibabejelentő részlegéhez azt javasolták neki, nyúljon fel az automata csapóajtóján nincs-e leragasztva. Le volt. A vásárló azt is leírta, nem csak az ő bérlete volt felragadva, de az előtte vásárlóé is.

 

Budapesten utazók sora lett már a módszer áldozata.

A posztra többen is reagáltak. Volt, aki arról kommentelt, ugyan ennek a módszernek esett áldozatául, ráadásul három spanyol jóbarátjával. "Igazi szuper országimázs pillanat volt."

Egy másik felhasználó a hibabejelentő diszpécserét kritizálta: "Ugyanígy jártam egy jegytömbbel. Felhívtam a vonalat és még nekik állt feljebb, olyan arroganciával, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nyúljak be, oldjam meg, rángassam ki, és persze hogy miért nem fognak kártalanítani, mint ügyfél."

Ha a BKK feljelentést tesz ezekben az ügyekben, a rendőrség rongálás vagy lopás miatt eljárást indít. Ez mégsem rettenti el a csalókat. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.