Helyi ügyeink

2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2020.03.23

Karácsony: Most jön csak a neheze, de tudjuk, mit kell tennünk!

Védőfelszerelések tömegét kezdte el beszerezni a fővárosi önkormányzat, sőt, ingyenes parkolást fognak biztosítani a kórházi dolgozóknak. Ebből is látszik, Karácsony Gergely pontosan tudja, mit kell tennie a fővárosnak, hogy szembe tudjon nézni a koronavírus okozta kihívásokkal. 

2020.03.19

Karácsony: egyeztetnek a plázákkal a parkolók ingyenes használatáról

A fővárosi önkormányzat felvette a kapcsolatot a budapesti plázák üzemeltetőivel, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg tegyék lehetővé a bevásárlóközpontok parkolóinak ingyenes használatát - közölte Karácsony Gergely főpolgármester.

2020.03.18

AZ FKF felfüggeszti a lomtalanítást Budapesten

A X. kerületben még befejezik a már elkezdett lomtalanítást. A hátralévő kerületekben viszont a járvány elvonultáig elhalasztják.

2020.03.14

Karácsony: bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék

Hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

2020.03.12

Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak

Karácsony Gergely főpolgármester ismét felelősségteljes döntést hozott: a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak bezárnak a koronavírus-járvány miatt.

2020.03.11

Karácsony felkészíti a fővárost a koronavírus elleni védekezésre

Karácsony Gergely felelősen viselkedik a koronavírus ügyében. Megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum. Ez már most fontos intézkedések sorát hozta. 

2020.03.10

Dorosz: tovább jár a metró pénteken és szombaton

Egy órával tovább, éjjel fél kettőig jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként, a meghosszabbított éjszakai üzemidő március 13-án, pénteken lép életbe - jelentette be Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes.

2020.03.10

Naponta 96 ezer forintért utaznak az Agrárminisztérium dolgozói Kecskemétre

Az Átlátszó derítette ki, hogy az Agrárminisztérium 16 dolgozója ingázik Kecskemétre, naponta bruttó 96 ezer forintért. Az éves költség 2 év alatt 30 millió forintra nőtt.

2020.03.09

A főváros megbecsüli az FKF munkavállalóit - béremelést kapnak

Karácsony Gergely aláírta Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.-nél a 2020-as bérmegállapodást. Tíz és hét százalékos béremelést kapnak a dolgozók. Az FKF vezetői is meg vannak elégedve a bérmegállapodással. 

2020.03.09

Karácsony nőket segítő intézkedések sorát jelentette be nőnap alkalmából

Budapest főpolgármestere kiáll a nők jogaiért. A nőnap alkalmából szervezett tüntetésen példaértékű intézkedések sorát jelentette be. 

2020.03.06

Soproni visszahozná a CEU-t

Az egyetem távozásával rengetek tudást veszített az ország.

2020.03.06

Őrsi Gergely óvintézkedéseket vezet be a II. kerületben

A kerület MSZP-s polgármestere szakemberekkel való egyeztetések után átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítéseket javasol a közintézményekben, valamint arra kéri a szülőket, ha gyermekük megbetegszik inkább ne küldjék közösségbe. 

2020.03.05

A BKK új vezetőjének jobbnál jobb tervei vannak Budapest közlekedésével

Még idén megkezdődhet a 3-as metró aluljáróinak felújítása. Ráadásul az elektromos rollerek és az e-jegy ügyével is foglalkozik Varga Ivett. Nem kétség: a lehető legjobb vezérigazgató kerület a BKK élére. 

2020.03.02

Koronavírus: A kormány akadályozza Niedermüllert a cselekvésben

A Fidesz letiltotta az információátadásról a tisztifőorvost. Ott ártanak, ahol tudnak!

2020.03.02

Az MSZP-s Vaju Viktória nyerte az időközi választást a 13. kerületben

Vaju Viktória nyerte a XIII. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap.

2020.02.28

Továbbra is virágzik az érdi sportélet

Csőzik László polgármester ígéretéhez híven a város az utánpótlásra koncentrál a sportban. Ennek keretein belül ma átadták az Érd Kiváló Sportolója és az Érd Kiváló Sportcsapata díjakat.

2020.02.28

Fürjes: korszerű HÉV szerelvények jönnek Budapestre

A kormány és a főváros megegyezett többek között arról, hogy alacsony padlós, légkondicionált járművekre cserélik a következő EU-s költségvetési ciklusban (2020-2027 között) az elavult HÉV szerelvényeket - nyilatkozta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, egyben a Közfejlesztések Tanácsának alelnöke az MTI-nek pénteken.

2020.02.28

Koronavírus - Megalakult a fővárosi operatív törzs

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

2020.02.27

Bajai hulladékhegyeket fotózott le a képviselő: ezt hagyta hátra a Fidesz

Dani Gitta a Sikeres Bajáért Egyesület képviselője lakossági bejelentés útján tartott helyszínbejárást a Ferenc-csatornánál, a Deák Ferenc-zsilip rekonstrukció területe mellett. Háború utáni körülményeket talált.

2020.02.26

Megvan Budapest költségvetése

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta idei költségvetését, változtatási tilalmat rendelt el a Liget Budapest Projekt által érintett területre.

2020.02.26

Kunhalmi Ágnes elítéli a Nemzeti Alaptantervet

Kunhalmi Ágnes, a XVIII. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője az ATV műsorában arról beszélt, a NAT egy "nacionalista ás ókonzervatív ideológia mellett teszi le a voksát".

2020.02.26

Mit szólna Tóth József, Újpest díszpolgára az új NAT-hoz?

Tóth József magyar királyi tanfelügyelő, Újpest egykori díszpolgára forog a sírjában. Emlékének megcsúfolása az új Nemzeti alaptanterv.

2020.02.25

A lehető legjobb fizetésemelési megállapodása született meg a BKV-nál

Aláírták a BKV Zrt. dolgozóinak fizetésemeléséről szóló megállapodást. Az mostani bérfejlesztés egyértelműen a dolgozóknak kedvez. 

2020.02.25

Becsületéért cserébe lovagkeresztet kapott a Fideszhez átpártolt Szabados Ákos

Pesterzsébet polgármestere Tarlóshoz hasonlóan felajánlotta függetlenségét a Fidesznek. Orbánék rögtön meg is ajándékozták egy érdemrenddel.

2020.02.24

A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

Megrendítő sorokkal emlékezett meg Budapest főpolgármestere a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról.

2020.02.24

Varga Ivett működő e-jegyrendszert hoz létre a BKK élén

A BKK új vezetője válaszol a budapestieket leginkább foglalkoztató kérdésekre. 

2020.02.22

Vidrát mentettek Szegeden - Botka szerint "kedves forma"

Megmenekült egy vidra, és most a Szegedi Vadaspark vette szárnyai alá. Botka László az év legcukibb kiírását prezentálta az eset kapcsán.

2020.02.21

Naponta 50 négyzetméter kátyút szüntet meg Őrsi Gergely

A jó idő beköszöntével folyamatosan dolgoznak az utak karbantartásán a II. kerületben. Őrsi Gergely, polgármester nem aprózza el, naponta 50 négyzetméter kátyú megszüntetését tűzte ki célul. 

2020.02.21

Távozik Persányi Miklós az állatkert éléről

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja - közölte az állatkert.

2020.02.20

Nyáron hatalmas bulit csinál a rakpartra Karácsony Gergely

Remek ötlettel állt elő Karácsony Gergely főpolgármester nyárra. Augusztus végéig folyamatosan rendezvények lesznek a rakparton. 

2020.02.20

Németh Szilárd hatalmasat hazudott

A Fidesz saját pártalapítványa buktatta le Birkózószilárdot, hogy hazudott amikor Orbánt próbálta védeni. 

2020.02.18

50 milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest

Az elkövetkezendő öt évben Budapest az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül.

2020.02.18

Dérinek köszönhetően tisztán láthatnak az újpestiek az M3-as metró ügyében

Hétfőn a BKK Déri Tibor részvételével lakossági fórumon ismertette meg a helyiekkel az M3 metró meghosszabbításának tervét. 

2020.02.18

Szaniszló emléktáblát avatott a XVIII. kerület egyik legkiemelkedőbb alakjának

Születésének 89. évfordulója alkalmából emléktáblát avatott Kondor Bélának Szaniszló Sándor polgármester. 

2020.02.17

Soproni szakértők segítségével lép fel a nők elleni erőszakkal szemben

Terézváros polgármestere újabb ígéretét teljesíti azzal, hogy elismert szakértők segítségével, valóban hasznos és működőképes eszközökkel lép fel a nőkkel szembeni erőszak ellen.  

2020.02.17

20 millió forint pluszt szerzett Baranyi Ferencvárosnak a parkolás helyrehozásával

Újabb ígéretét teljesítette Baranyi Krisztina. A ferencvárosi parkolási rendszer megtisztításával 20 millió forint pluszt szerzett a kerületnek. 

2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.

2020.02.14

Remek hír: megkezdődött a kerületi orvosi rendelők rendbetétele

A XVIII. kerület polgármestere ismét részletesen ismertette, mi mindent tett a városvezetés Pestszentimre-Pestszentlőrinc érdekében.  

2020.02.14

Londonhoz hasonlóan tenné élhetővé a fővárost Karácsony Gergely

Londonban járt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki úgy érzi értékes tapasztalatokat és tudást szerzett, amit Budapesten kiválóan fog tudni kamatoztatni.

2020.02.12

Kutatás bizonyítja: Hatalmas siker Karácsony városvezetése

Egy friss közvélemény-kutatás bebizonyította, hogy a budapestiek nagyon meg vannak elégedve Karácsony Gergely városvezetésével, nagy fölénnyel újraválasztanák most is.  

2020.02.12

Marad a múzeum: legyőzte Orbánt a budapestiek összefogása

Orbán úgy gondolta, jó ötlet lenne Debrecenbe költöztetni a Természettudományi Múzeumot. A lakosságnak annyira nem tetszett, a tiltakozás hatására meghátrált a miniszterelnök.

2020.02.12

Megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács

Megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) kedden, a háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.

2020.02.10

Kunhalmi Ágnes tettekben is segít Pestszentimre megtisztításában

Helyi lakosokkal együtt Kunhalmi Ágnes is szemétszedéssel töltötte a hétvégét Pestszentimrén. 

2020.02.07

Karácsonynak komoly tervei vannak a nők esélyegyenlőségének elősegítésére

Az önkormányzatoknak nem csak szimbolikus eszközei vannak arra, hogy elősegítsék a férfiak és a nők közötti különbségek eltűnését - jelentette ki Karácsony Gergely.

2020.02.06

Jámbor András a fővárosi városházához igazolt

A Mérce alapítója és korábbi főszerkesztője mostantól Kis Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkáját fogja segíteni.

2020.02.04

Partizán: Karácsony gondol a Városliget jövőjére

Jó látni, hogy Karácsony Gergely megválasztása óta végre olyan főpolgármestere van Budapestnek, aki hajlandó részletes tájékoztatást adni a nyilvánosságnak minden ügyben.

2020.02.04

Karácsony Gergely Szlovákia nagykövetével is együtt tud működni

Remek dolgok várnak Budapestre: Karácsony Gergely újabb szövetségest talált a főváros fellendítésére Szlovákia nagykövetének személyében.  

2020.01.30

Göncz Árpád városközpontnak hívják péntektől az Árpád híd metróállomást

Magyarország korábbi köztársasági elnökéről kapja új nevét a 3-as metró Árpád hídi megállója.

2020.01.30

Új alapokra helyezi a Fővárosi Közgyűlés működését az szmsz módosítása

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűlés működését és a budapestiek döntéshozatalba való beleszólási lehetőségeit új alapokra helyezi a fővárosi önkormányzat szerdán elfogadott új szervezeti és működési szabályzata.

2020.01.29

Európa-szerte példaértékű Karácsony kezdeményezése

Karácsony Gergely főpolgármester bevezeti a részvételi költségvetést, így a fővárosiak dönthetik el, mire költsön több pénzt Budapest. 

2020.01.29

Közgyűlés: olcsósítanák a Lánchíd felújítását

Áttekinti a Lánchíd rekonstrukciójára vonatkozó terveket és a közbeszerzési kiírás feltételeit a főváros a beruházás költségeinek csökkentése érdekében - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely kimondta: szükségesnek tartja a Lánchíd felújítását a környék többi fejlesztésével összehangolt módon.

2020.01.28

Kiss Ambrus: helyreállítjuk az ellenzéki jogokat a közgyűlésben

A Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítása a több párbeszédről, a több ellenzéki jogkörről szól és arról, hogy a városlakók jobban beleszólhassanak a fővárost érintő döntésekbe - közölte Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

2020.01.28

Dr. László Imre a kerületben lévő egyházakkal is jó kapcsolatra törekszik

Újbuda polgármestere a kerületben működő történelmi egyházak képviselőivel találkozott. 

2020.01.24

Szaniszló minden budapestinek egészségesebb várost biztosít

Egy óriási P+R parkoló biztosításával Szaniszló Sándor jelentősen csökkentheti az autóforgalmat Budapesten.

2020.01.23

Íme a BKK új, elismert és tapasztalt vezetője

Budapest történetében először egy nő vezetheti a Budapesti Közlekedési Központot.

2020.01.22

Karácsony: a Városházán kap helyet a Budapest Galéria

A Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyában kap helyet a Budapest Galéria, és az idén elkezdődik a Merlin Színház korábbi, az utcában álló épületének felújítása - jelentette be a főpolgármester Budapesten, sajtótájékoztatón.

2020.01.22

Rendhagyó módon ünnepli Soproni a magyar kultúra napját

Soproni Tamás és városvezetése kivitte a kultúrát az utcára a magyar kultúra napja alkalmából.

2020.01.21

Karácsony bízik Vitézy szaktudásában

Örülök Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását - írta a főpolgármester a Facebookon.

2020.01.21

Soproni Tamás büszke: a Momentumos Havasi Gábor lett Budapest egészségügyi tanácsnoka

Havasi Gábor a főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel karöltve keményen dolgozik azon, hogy a kormánytól nagy nehezen megszerzett 50 milliárdos egészségügyre fordítható összeget, a lehető legszerencsésebben használják fel a betegek érdekeit folyamatosan szem előtt tartva.

2020.01.21

Karácsony maga tesztelte az új Mercedes autóbuszokat - FOTÓK

Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak a budapesti lakosok rendelkezésére - a főpolgármester már ki is próbálta őket. 

2020.01.20

Soproniéknek köszönhetően Terézváros zöldebb lesz!

A VI. kerület új városvezetése minden helyi intézményre kiterjeszti a környezettudatosságot.

2020.01.17

Évi kétmilliárdból megszüntetnék a CT- és MR-várólistákat

Évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében - mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

2020.01.17

Baranyi: A parkoltatáson keresztül többé egy fillért sem lophatnak Ferencvárosban!

Többé nem vándorol ki egyetlen forint közpénz sem a kerületből - jelentette ki Baranyi Krisztina annak kapcsán, hogy péntektől a teljes kerületben saját kézbe kerül a parkoltatás. 

2020.01.16

Alig 100 napja polgármester, máris óriási sikereket ért el Karácsony

Karácsony Gergely közel 100 napja főpolgármester. Az ez alkalomból készült interjúból kiderült, az elkövetkező években is sokat kell még csatározni a kormánnyal, de ahogy eddig is, úgy a jövőben is sikeres városvezetés várható.  

2020.01.16

A Főkert új vezérigazgatója egy zöldebb Budapestért fog dolgozni

A mai naptól Zakar András személyében új vezérigazgató dolgozik egy zöldebb és élhetőbb Budapestért a Főkert élén.

2020.01.14

Karácsony tovább küzd a Lánchíd felújításának kormányzati támogatásáért

Minden eshetőségre felkészül a főpolgármester, ugyanakkor továbbra is azért fog küzdeni, hogy a kormány támogassa a Lánchíd felújítását. 

2020.01.09

Nem akárki lesz Budapest főkertésze

Karácsony meghallgatta a zöld civil szervezetek tanácsát: hazánk egyik legismertebb és legelismertebb tájépítésze, Bardóczi Sándor lesz Budapest új főkertésze.

2020.01.08

Követendő példa: Baranyi Krisztina valódi segítséget kínál a családon belüli erőszak áldozatainak

Míg az Orbán-rezsim nem hajlandó segíteni a családon belüli erőszak áldozatainak, addig Baranyi Krisztina példaértékű kezdeményezéssel állt elő. 

2020.01.06

Ádernek ismét sikerült ordas butaságokat beszélnie - Karácsony helyretette

Karácsony Gergely Facebookon bizonyította be: az Orbán hű csicskájaként üzemelő Áder semmit nem tud a klímavédelemről.

2020.01.06

Végre saját kezébe veszi a parkolásüzemeltetést Ferencváros!

Már 2020-ban 600 millió forintot fog megspórolni Baranyi Krisztina és városvezetése Ferencvárosnak a parkolási maffia felszámolásával!

2020.01.06

Déri Tibor: 2020-ban is az újpestiekért fogunk dolgozni!

Remek dolgok várnak az újpesti polgárokra 2020-ban - ez derült ki Déri Tibor újévi Facebook-bejegyzéséből.

2019.12.20

Karácsony elérte: tapasztalt képviselő dolgozik majd Budapestért Brüsszelben

Karácsony Gergely felkenésére Jávor Benedek fogja Budapestet képviselni Brüsszelben. 

2019.12.20

Niedermüller Péter élhetőbb, zöld kerületté teszi Erzsébetvárost

Erzsébetváros képviselő-testülete kihirdette a klímavészhelyzetet, elkezdenek egy zöld, élhető kerületért dolgozni. 

2019.12.20

Karácsony ingyenes jégpályát adott a budapestieknek

A Városháza Parkban minden nap várja a korcsolyázni vágyókat Budapest ingyenes jégpályája!

2019.12.13

Szombaton fizetni kell a parkolásért, pénteki menetrend lesz

Mivel december 14., szombat munkanap, a hétköznap megszokott parkolási díjak lesznek érvényben Budapesten és több városban. A közösségi közlekedésben pénteki munkanapi menetrend érvényes.

2019.12.13

Karácsony lenyomta a kormányt: rendeletbe foglalják az atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeket

Karácsony Gergelynek sikerült érvényesítenie a budapesti polgárok érdekeit: az atlétikai világbajnokságra olyan létesítmény valósul meg, melyet rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat majd.

2019.12.13

Fontos lépést tettek Soproniék a kerületi lakosok életkörülmények javítása érdekében

Terézváros új városvezetése ismét bebizonyította szociális érzékenységét: remek, a lakók mindennapjait megkönnyítő szabályozással álltak elő a szálláskiadással kapcsolatban. 

2019.12.13

Szaniszló helyreállítja a XVIII. kerület közbiztonságát

A XVIII.Kerület.Ittlakunk.hu készített interjút Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgármesterével, Szaniszló Sándorral a kerület jövőjéről, a városvezető terveiről. 

2019.12.11

Segítség szorult helyzetben: végre ingyen BKV jár a munkakeresőknek!

Karácsony Gergely nem a levegőbe beszél, igazi zöld baloldaliként a szívén viseli a nehéz helyzetben lévők sorsát, ezúttal az álláskeresőket segítő programmal állt elő a fővárosban.

2019.12.09

A IX. kerület alpolgármestere buszmegállót téliesített

Ferencváros alpolgármestere saját kezébe vettek a kerületi buszmegállók sorsát.

2019.12.06

21 újpesti fiatalnak adott ösztöndíjat Déri Tibor

Újpest polgármestere 21 fiatalnak osztotta ki az Újpesti Önkormányzat diákösztöndíját, ezzel is támogatva a tehetségeket. 

2019.12.05

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérét

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérigazgatóját, mivel elfogadhatatlan módon kezelte a decemberi első havazást, ráadásul Orbán és Mészáros pénztárcáját tömte a budapestiek pénzéből.

 

2019.12.05

Soproni a NANE együttműködését kérte a nők elleni erőszak megfékezése érdekében 

Soproni Tamás a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) szakértői segítségét kérte annak érdekében, hogy a kerületben hatékonyan léphessenek fel a nők elleni erőszak ellen. 

2019.12.05

Mit ad nekünk, budapestieknek Karácsony Gergely?

Remek intézkedések sorát hozta Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta, mégis bőven vár még rá munka. Összeszedtük a 9+1 kedvenc tervünket, amit Budapest főpolgármestere a közeljövőben teljesíthet. 

2019.12.04

Niedermüller már Orbánnal is küzd a kerület érdekében

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, követeli: a kormány biztosítson célzott forrást a kerület számára!

2019.12.03

Soproni nem csak szavakban, tettekben is tesz a fogyatékossággal élőkért

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából Soproni Tamás és Karácsony Gergely is garanciát vállalt a több figyelemre szorulók támogatására.  

2019.12.03

Karácsony: Budapestnek a szolidaritás városává kell válnia

Budapestnek a szolidaritás városává kell válnia, ezért a főváros mindent megtesz, hogy a fogyatékossággal élők és az idős rokonaikat ápoló emberek ne érezzék azt, egyedül maradnak a problémáikkal - mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden, mielőtt szándéknyilatkozatot írt alá a sérült gyermeket nevelő családok érdekképviseletét ellátó Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület vezetőjével.

2019.12.02

Baranyi elérte: szabadidőközpontot kapnak a budapestiek

Ferencváros polgármestere bemutatta, milyen menő fejlesztéseket harcolt ki az atlétikai stadion megépítésének feltételeként. 

2019.11.29

Dérinek köszönhetően kaphat új kórházat Újpest!

Ha már az Orbán-kormány az egészségügy helyett csak a stadionokra hajlandó költeni, Újpest városvezetése saját kezébe veszi a dolgot. Két éven belül egy milliárd forintot tesznek félre, hogy kórház épülhessen Újpesten!

2019.11.29

Az Európai Parlamenttel együtt Újbuda is klímavészhelyzetet hirdetett

Újbudán is felismerte a képviselő-testület: azonnali klímavédelemmel kapcsolatos intézkedésekre van szükség!

2019.11.28

Baranyi a kerületi lakók érdekében marad független

Baranyi Krisztina független polgármesterként sokkal hatékonyabban tudja képviselni Ferencváros és a ferencvárosiak érdekeit - ezért nem ül be egyetlen frakcióba sem a Fővárosi Közgyűlésben.

2019.11.28

Soproni: Ha kell, megakadályozzuk az atlétikai stadion építését!

Amennyiben a kormány ez év végéig nem foglalja az összes atlétikai stadion megépítésével kapcsolatos feltétel teljesítését kormányhatározatba, úgy a Momentum azonnal aláírásba kezd az eszetlen pénzszórás megakadályozásáért. 

2019.11.27

Módosította a parkolási rendeletet a Fővárosi Közgyűlés

Jövő július elsejétől kizárólag a kerületi önkormányzatok által létrehozott szolgáltatók végezhetik majd a parkolási díjfizetés ellenőrzését, és csak ezek szabhatnak ki jövőben pótdíjat. Ritkítják majd a parkolójegy-kiadó automaták sűrűségét.

2019.11.27

A hajléktalanok krízisellátásának javításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés

A hajléktalan emberek téli, úgynevezett krízisellátásának javítását célzó intézkedésekről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés, amely a többletfeladatok biztosítására 47 millió forintot különített el.

2019.11.27

A XVIII. kerület alpolgármestere részletesen bemutatta, hogyan óvják meg a fákat

A XVIII. kerület polgármestere biztosítja, hogy mindenki értesüljön arról, hogyan tudják megmenteni Pestszentlőrinc-Pestszentimre fáit.

2019.11.27

Szó nélkül fogadta el a Fidesz Baranyi Kriszta tervét

Baranyi Kriszta, Ferencváros polgármestere és Karácsony Gergely hétfőn közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol pontosan megfogalmazták milyen feltételekkel támogatják az Atlétikai Stadion felépítését. 

2019.11.26

Karácsony: A sajtó szabadsága és sokszínűsége nélkül nincsen demokrácia!

A magyarországi médiahelyzetről beszélgetett kedden Karácsony Gergely főpolgármester a legrangosabb nemzetközi sajtószabadságért küzdő újságírószervezetek delegációjával.

2019.11.26

Mindenki számára megfelelő rendszert alakít ki Niedermüller a bulinegyedben

A VII. kerület képviselő-testületi ülése úgy döntött, január 1-től még nem lesz kötelező az éjféli záróra a bulinegyedben. Ehelyett kidolgoznak egy objektív kritériumrendszert a nyitva tartás sorsáról, ami a szórakozni és a pihenni vágyóknak egyaránt elfogadható lehet. 

 

2019.11.26

Soproni Tamás ikeás bútorokra cseréli Hassay holmiját

A Mérce.hu egyik szerkesztője arra volt kíváncsi, hogyan telik egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester napja. Hogy kérdéseire választ kapjon, Soproni Tamással, Terézváros polgármesterével töltött egy fél napot. 

2019.11.26

Budapesti Idősügyi Tanács felállítását javasolja a főpolgármester

A főváros vezetése szeretné létrehozni a Budapesti Idősügyi Tanács intézményét, ez a különböző szervezetek rendszeres fórumaként segítené a fővárosiak nagy többsége által támogatott program végrehajtását - mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Budapesti Nyugdíjas Parlament keddi ülését megnyitó beszédében.

2019.11.26

Gulyás szerint Ferencváros támogatásával megrendezhető a vb

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-vel.

2019.11.25

Karácsony feltételekhez köti a főváros hozzájárulását

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

2019.11.25

10 millió fát az országnak!

Szaniszló Sándor a kerületi diákokkal együtt ültetett fákat, hogy felhívja a gyermekek figyelmét a környezet megóvásának fontosságára. 

2019.11.22

Karácsony: A legnagyobb kihívásokat városi szinten tudjuk kezelni

Karácsony Gergely már szövetségeseket is talált Budapestnek a küzdelemben, hogy elérjék: az EU közvetlenül a városokat támogassa anyagilag.

2019.11.22

Baranyi a ferencvárosiak érdekeit nézi az atlétikai stadionnal kapcsolatban is

Baranyi Krisztina csak abban az esetben hagyja megépíteni az atlétikai stadiont, ha a területen hasznos, a budapestiek életminőségét nagyban javító fejlesztések is megvalósulnak. Erre kidolgozott terveket mutatott be pénteki sajtótájékoztatóján.

2019.11.21

Soproni Tamás még sok Speciális Filmszemlét kíván Terézvárosnak

A Magyar Speciális Filmszemle azt bizonyítja, hogy Terézváros befogadó kerület, az itt élők nyitottak a másság megismerésére és az elfogadásra - jelentette ki a kerület polgármestere, Soproni Tamás.

2019.11.21

Örömhírek sorával lepte meg a kerületieket Szaniszló Sándor

Iskolafelújítás, olcsóbb szórakozási lehetőség és adókedvezmény - remek hírekkel jelentkezett be Szaniszló Sándor Facebook-oldalán.

2019.11.20

László Imre nyitotta meg a Világnyitók rendezvényét

Újbuda polgármestere és képviselőtársai nem csak szavak, a tettek szintjén is tesz a fogyatékos emberek életminőségének javításáért.

2019.11.20

Nem kap több pénzt a hazug Wintermantel!

Bár egy Fidesz-báb képviselő szerette volna elérni, hogy milliókat kapjon Wintermantel és korábbi alpolgármesterei, Déri Tiborék ezt a pénzt inkább a kerület dolgozóira költik. 

2019.11.19

Óriási: Baranyiék átvették a kerületi Facebook-oldalt, ez fogadta őket!

Végre az önkormányzati közösségimédia-platform is az új városvezetés kezébe került. Vicces dolgok buktak ki, azt meg kell hagyni. 

2019.11.15

Déri: A helyi politika nem ideológiák harca

Déri Tibor a 168órának adott részletes interjút arról, hogyan lett ő a polgármesterjelölt, majd a polgármester, a Fidesz leváltásának lehetséges módjairól és a kampányról. 

2019.11.15

A ferencvárosiak jelenlétében tette le esküjét Baranyi Krisztina

Olyan sokan voltak kíváncsiak a ferencvárosi képviselő testület alakuló ülésére, Baranyi eskütételére, hogy a terembe is alig fértek be az érdeklődők. 

2019.11.15

Karácsony, Soproni és Baranyi fotója is az Ál-Népszabadságban

Soproni Tamás, terézvárosi polgármester Facebook oldalán reagált a néhány nappal ezelőtt megjelent ál-Népszabadságra. 

2019.11.15

Sérült embereknek munkát adó kávézót avatott László Imre

Dr. László Imre Újbuda polgármestereként részt vett a Salva Alapítvány új közösségi terének, a Szeglet Kávézónak a megnyitóján.

2019.11.14

Niedermüller: Erzsébetváros mindenki számára otthont teremt

Erzsébetváros frissen megválasztott polgármestere mindent meg fog tenni azért, hogy a kerület sokszínű, mindenkinek otthont adó városrésszé váljon.

2019.11.14

László Imre: Az élet tisztelete számomra mindennél fontosabb!

Újbuda polgármestere személyesen köszöntötte fel 100. születésnapja lakalmából Teri nénit.

2019.11.13

Soproni az emberekért, az emberekkel vezeti Terézvárost

Soproni Tamás Terézváros polgármestereként be fogja bizonyítani, hogy lehet az emberekért, a köz szolgálatában irányítani egy kerületet.

2019.11.12

Soproni: Minden tiszteletünk és hálánk a szociális munkásoké!

Terézváros polgármestere a szociális munka világnapja alkalmából felszólította a kormányt: becsülje végre meg anyagilag ezt az ágazatot!

2019.11.12

A ferencvárosiak jelenlétében teszi le polgármesteri esküjét Baranyi Krisztina

November 14-én a ferencvárosi képviselő-testület is megtartja alakuló ülését.

2019.11.07

Karácsony is tüntetett a népirtó Erdogan ellen

Karácsony Gergely nem olyan ember, akinek hatalmon hirtelen megváltozna a véleménye. Főpolgármesterként ugyanúgy tüntetett Erdogan ellen, ahogyan több ezer másik magyar ma.

2019.11.07

Szaniszló: Magyarországon is oktassák a környezetvédelmet!

A XVIII. kerület új polgármestere érti, hogy a 21. század egyik legnagyobb kihívását a klímaváltozás jelenti. 

2019.11.07

Kimagasló eredményeikért díjazott diákokat Dr. László Imre

A sportban és a sportban elért példaértékű eredményeikért díjazta Újbuda fiataljait a kerület polgármestere. 

2019.11.06

Karácsony Gergely találkozott Orbán Viktorral

A kormány partnernek tekinti a főváros új vezetését - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Karácsony Gergely a miniszterelnök meghívására vett részt a szerdai kormányülésen. Elmondta: szakmai kérdésekben sokkal könnyebb lesz megegyezésre jutni a kormánnyal, mint a nagypolitikai ügyekben.

2019.11.06

Soproni: Minden Terézvárosi érdeke egy élhetőbb kerület megteremtése

Soproni Tamás a kerület legnagyobb problémáinak megoldásában minden kerületi képviselővel együtt akar működni, mert ez a helyi lakosok érdeke.

2019.11.06

A Fővárosi Közgyűlésben is Újpestért kezd küzdeni Déri Tibor

Remek helyzetből indul Déri Tibor a Fővárosi Közgyűlésben Újpest fellendítéséért. 

2019.11.06

Szaniszló minden lehetőséget megragad a XVIII. kerület fellendítéséért

A XVIII. kerületiek életét érintő konkrét ügyekért fog dolgozni Szaniszló Sándor a Fővárosi Közgyűlésben is.

2019.11.05

Megtartotta alakuló ülését az új Fővárosi Közgyűlés

Megtartotta alakuló ülését kedden az októberben megválasztott, új összetételű Fővárosi Közgyűlés. A testület megszavazta Karácsony Gergely főpolgármester helyetteseit, majd több, a választási kampányban nagy hangsúlyt kapott ügyben is állást foglalt.

2019.11.05

Karácsony: tíz alapérték határozza meg a következő öt évet

Karácsony Gergely főpolgármester tíz, Budapest elkövetkező öt évét meghatározó alapértéket határozott meg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén kedden.

2019.11.05

Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket

Öt főpolgármester-helyettest választott meg keddi alakuló ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

2019.11.05

Formabontó 56’-os emléktáblát koszorúzott László Imre

Budapest egyik legkülönlegesebb emléktábláját koszorúzta meg Dr. László Imre Újbuda polgármestere.

2019.11.04

Megkapó videó készült az újpesti képviselő-testület megalakulásáról

Déri Tibor legújabb videójából kiderült, pozitív, együttműködésen alapulú korszak kezdődik az új polgármester vezetésével Újpest életében.

2019.10.31

Karácsony már az első ülésen napirendre veszi a Római-parti változtatási tilalmat

A Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is dönthet Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés jövő keddi alakuló ülésén.

2019.10.31

Ellenzéki polgármesterekkel készített interjút az RTL

A Házon Kívül műsorában több ellenzéki polgármesterrel is beszélgettek, köztük a fővárosi és a bajai városvezetővel is.

2019.10.30

A Fővárosi Közgyűlés jövő kedden tartja alakuló ülését

Jövő kedden tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, a testület napirendjén tizenöt előterjesztés szerepel.

2019.10.29

Soproni Tamás: Tök jó dolog átemelni egy másik kultúrából valami szórakoztatót!

Soproni Tamás Terézváros új polgármestereként is nagy örömmel látogat ki a Tök Jó Fesztiválra. 

2019.10.29

IDEA: Baranyi széles réteg támogatásával győzött Ferencvárosban

Baranyi Krisztina október 13-i hatalmas győzelméből kiderült: Ferencváros új polgármestere még a Fidesz-szimpatizánsok és a fiatalok szavazatát is el tudta nyerni.

2019.10.29

Dr. László Imre bátor lépést tett az újbudai családok védelmében

Immár szociális érzékenységéről is tanúbizonyságot tett Dr. László Imre, amikor Újbuda polgármestereként megtiltotta, hogy családokat lakoltassanak ki a kerületben.

2019.10.28

Jövő héten végre megalakulhat a Fővárosi Közgyűlés

Jogerőssé vált az önkormányzati választás fővárosi kompenzációs listás eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a határidő lejártáig, hétfőn 16 óráig, így a Fővárosi Közgyűlés akár már a jövő héten megtarthatja alakuló ülését.

2019.10.28

Épp csak megválasztották polgármesternek, Niedermüller máris fogadóórát tart

Épp csak egy hete lett hivatalosan is Erzsébetváros polgármestere Niedermüller Péter, máris szakít időt a kerület lakóinak meghallgatására. 

2019.10.28

Dr. László Imre Újbuda természeti kincseit is megóvja!

Dr. László Imre polgármesterként mindent meg fog tenni Újbuda természeti és kulturális értékeinek megvédéséért. Mostanra pedig az is bebizonyosodott, ebben a harcban számíthat képviselőtársaira is.

2019.10.28

Kiderült, mi Déri Tibor hobbija

Déri Tibor Újpest új polgármestere egy Facebook-bejegyzésben árulta el, mit csinál, ha a rengeteg munka mellett időt szakít egy kis kikapcsolódásra. Íme:

2019.10.26

Végre megalakulhat a Fővárosi Közgyűlés

Megállapította a fővárosi kompenzációs listás eredményt pénteki ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) - ha a döntés jogerőre emelkedik, végre megtarthatja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés.

2019.10.25

A fővárosi közszolgák munkakörülményeinek javítását ígéri Karácsony

Abban vagyunk érdekeltek, hogy a Budapesten dolgozó közszolgák megbecsült munkavállalók legyenek, ezért vállaljuk, hogy lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk a bérviszonyok rendezése és munkakörülmények javítása érdekében - mondta Karácsony Gerely.

2019.10.25

Dr. László Imre vezetésével Újbudán már meg is alakult a képviselő-testület

Elsők közt alakult meg az új képviselő-testület Újbudán Dr. László Imre vezetésével. A kerület új polgármestere példaértékű elszántsággal látott hozzá a polgármesterei feladatokhoz.

2019.10.24

Dérinek nem tudnak ártani a fideszesek!

Miután az új polgármester, Déri Tibor akarata ellenére felmondott az önkormányzatban minden fideszes érdekeket szolgáló alkalmazott, az új városvezető most a kerületért valóban elkötelezett munkavállalókkal virágoztathatja fel Újpestet.

2019.10.24

Szaniszló jelentős változásokat fog elérni a XVIII. kerületben

Remek dolgok várnak a XVIII. kerületre! Napokon belül megkezdi városvezetői munkáját Szaniszló Sándor, aminek eredményeképp jól látható fejlődés fog megkezdődni a kerület életében. 

2019.10.22

Baranyi megható beszéddel emlékezett az 56'-os hősökre

Baranyi Krisztina méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről. Beszédéből kiderült: igazi lokálpatrióta lett Ferencváros polgármestere. 

2019.10.22

Dr. László Imre hivatalosan is Újbuda polgármestere lett!

Hétfőn az előző polgármestertől és a Helyi Választási Bizottságtól is átvette mandátumát Dr. László Imre Újbuda polgármestere. 

2019.10.21

Baranyi Krisztina: Ferencváros nincs Fradi nélkül!

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestereként azért is fog dolgozni, hogy minden kerületi gyermeknek lehetősége legyen sportolni.

2019.10.21

Október 23.: ünnepelj Karácsony Gergellyel és a Quimbyvel!

Október 23-án szerdán, 17.30-tól Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere ünnepi megemlékezést tart a Városháza parkolójában. 

2019.10.21

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés, amíg nincs jogerős kerületi eredmény

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

2019.10.19

Karácsony Gergely tényleg bevezeti a Tiborcz-adót!

Karácsony Gergely csütörtök este a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, nem hamis ígéret volt, hogy bevezeti a Tiborcz-adót: valóban így is lesz.

2019.10.18

Karácsony máris megmentett több száz családot a kilakoltatástól!

Budapest új főpolgármestere intézkedett minden önkormányzati kilakoltatás leállításáról. Ezzel kétségkívül rengeteg családnak nyújt óriási segítséget. 

2019.10.18

LMP: a kormány állítson le minden építkezést a Városligetben

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben - mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

2019.10.18

Jogerős a főpolgármester-választás eredménye

Jogerős a főpolgármester-választás eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a választás eredményét megállapító határozat ellen csütörtök 16 óráig - közölte a Fővárosi Választási Iroda péntek reggel az MTI-vel.

2019.10.17

Karácsony példamutató módon érkezett: kerékpárral

Karácsony Gergely kerékpárral érkezett a Főpolgármesteri Hivatalhoz, hogy hivatalosan átvegye Tarlóstól a város vezetését. Budapest új főpolgármestere ezzel is bebizonyította: ha valaki, akkor Ő képes lesz élhetőbb Budapestet létrehozni!

2019.10.17

Hoppá! Orbán máris becsicskult Karácsonynak!

Karácsony Gergely Budapest új főpolgármestere hivatalosan még át sem vette a város vezetését, Orbán Viktor máris becsicskult neki. Garantáltan így fog kinézni Karácsony elkövetkező öt éves irányítása. 

2019.10.15

Déri: Új, csodálatos időszak kezdődik Újpest életében!

Déri Tibor garanciát vállalt arra, hogy polgármesterként minden újpesti érdekében fog dolgozni. Tudja, hogy a helyiek bevonásával lehet felvirágoztatni a kerületet.

2019.10.15

Tarlós visszavonul: nem veszi át a mandátumát

Nem veszi át mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben Tarlós István, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának listavezetője.

2019.10.15

Karácsony: Aki ilyen szeretetben él, azon nem fog a gyűlölet!

Megannyi támogatója mellett első sorban feleségnek hálás Karácsony Gergely, amiért mértéktelen szeretetével támogatta a kampány alatt.

2019.10.12

Hajós András: Karácsony végre igazi főpolgármestere lehet Budapestnek!

Hajós András arra bátorít minden változást akaró embert, most vasárnap támogassa szavazatával Karácsony Gergelyt, hogy Budapestnek legyen végre egy igazi főpolgármestere.

2019.10.11

Karácsony: karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy a változás elkezdődhessen

Ilyen nagyszabású kampányzáróra talán senki nem számított. Karácsony Gergely komoly zenét hozott, mert komolyan veszik Budapestet. 

2019.10.11

Tarlós és Borkai egykutya kölykei

Nincs két Fidesz, aki a történtek után Tarlósra és Orbán többi jelöltjére szavaz, annak simán beleférnek Borkai Zsolt viselt dolgai.

2019.10.10

Mindenki erről beszél Budapesten, ez a lényeg!

Ez #amirőlbeszélnek a városban, vezető téma az ellenzék esélye és a vasárnapi választások!

2019.10.10

Karácsony: Budapestet ki kell venni a NER fogságából

Budapest NERtelenítését ígéri Karácsony Gergely az önkormányzati választás után. A főpolgármester-jelölt öt pontban foglalta össze az erről szóló elképzeléseit.

2019.10.10

Minden szavazókörben lesz ellenzéki delegált

Soproni Tamás, terézvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt megnyugtató bejegyzéssel készült a tegnapi nap folyamán azok számára, akiknek kétségeik voltak, hogy elmenjenek-e szavazni. 

2019.10.09

Talpra állítja a fővárosi egészségügyet Karácsony

Karácsony Gergely azt ígéri, a kerületekkel közösen olyan rendszert hoz majd létre, amelynek legfontosabb feladata a budapesti egészségügy talpra állítása lesz. Ehhez csak az kell, hogy vasárnap megverje Tarlós Istvánt.

2019.10.09

2000 új térfigyelőt hoz Budapestnek Karácsony

Biztonságos Budapestet teremtene Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, ehhez kéri a fővárosiak szavazatát a most vasárnapi önkormányzati választáson.

2019.10.09

Parti Nagy Lajos támogatását Karácsony Gergely nyerte el

Karácsony Gergely fővárosi közös ellenzéki főpolgármester-jelölt Facebook-on tette közzé a videót, amelyben a Kossuth-díjas költő, elárulta, miért a politikust támogatja. 

2019.10.07

Ez a lényeg Budapesten, most mindenki erről beszél!

Ez #amirőlbeszélnek a városban, vezető téma az ellenzék esélye és a vasárnapi választások!

2019.10.07

Programajánló: Karácsony Gergely kampányzárója

Vegyük Vissza Budapestet! - Október 11-én 18.00 órától kampányzáró rendezvényt tart Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje a Madách Imre téren.

2019.10.07

Karácsony: Október 13-án visszavesszük a politikát azoktól, akik mocsárrá tették!

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke megkapó videóban vallottak arról, hogyan fogják megváltoztatni azt a negatív képet, ami az emberekben él a politika kapcsán. 

2019.10.07

Összeomlik Puzsér kampánya: saját stábjának is elege van

Puzsér folyamatos gyűlölködéséből már saját programjának kidolgozásában segítő szakembernek is elege van.

2019.10.07

Cikkünk hatására megfutamodott Puzsér újbudai embere

Miután megírtuk, mennyire álszent és szánalmas lejáratással próbálkozik Puzsér és egyesületének újbudai polgármesterjelöltje, gyorsan le is szedték az izzadságszagú hirdetésüket.  

2019.10.06

Karácsony: az önkormányzatiság jelent ellensúlyt a Fidesszel szemben

Kizárólag a helyi közösségekre épülő önkormányzatok autonómiája jelenthet ellensúlyt a jelenlegi kormány hatalomkoncentrációjával szemben - mondta Karácsony Gergely Budapesten.

2019.10.04

Ez most a lényeg a fővárosban, erről beszél mindenki!

Ez az #amirőlbeszélnek a városban, vezető téma az ellenzék és a választások!

2019.10.04

5 ok, amiért drágább az élet Budapesten egy nyugdíjasnak

Összeszedtük azt az 5 tényezőt, ami miatt a budapesti nyugdíjasok számára kifejezetten drága lett az élet, és nehezen tudnak kijönni a bevételükből.

2019.10.04

Ez független? Ismert fideszesekkel sörözget Puzsér

Puzsér ugyanúgy nem civil és nem fügetlen, ahogy nem zöld. A Fidesz embere, erre bizonyíték is van.

2019.10.04

5 dolog, amivel egy nyugdíjas spórolni tud

Hol vannak már azok az elképzelések, amikor azt gondolhattuk, hogy nyugdíjasnak lenni jó, hiszen addig alszol, ameddig akarsz, nem kell dolgoznod, van időd utazni és végre azt csinálsz, amit akarsz.

2019.10.03

Miért nyomorog egy átlagos nyugdíjas Budapesten?

Orbán 9 év alatt nem csökkentette a szegénységet a nyugdíjasok körében, sőt sikerült azt több mint a duplájára emelni.

2019.10.03

Ez a lényeg most Budapesten, erről beszélünk!

#amirőlbeszélnek Budapesten: egyre több helyen téma az önkormányzati választás!

2019.10.03

5 mondat Tarlóstól, amit ő se gondolt komolyan

Kedvenc fővárosi polgármesterünk majdnem minden tizedik mondata hazugság. A legszomorúbb az egészben, hogy ezeket általában el is hiszi. De a sok kamu között megbújik jó pár olyan briliáns megnyilvánulás, amiket még ő sem gondolhatott komolyan.

2019.10.03

Milyen alapon álzöldezi Karácsonyt Puzsér?

Puzsér Róbert rendszeresen mond sértő és méltatlan dolgokat Karácsony Gergelyre, sőt a hazugság és a megtévesztés sem idegen tőle. Ebben is hasonlít a Fideszre.

2019.10.03

5+1 dolog, amit a választás után csinálni fog Tarlós

A főpolgármester-jelölti kampány miatt nagyon el lehet foglalva Orbán gyáva bábja. Folyton menekülnie kell a vita elől, nem győzi az ellenzéket ócsárolni, ki kell térnie a főpolgármesteri érdemeit firtató kérdések elől (mivel nincs mit felmutatnia) és még Orbán parancsait is megállás nélkül követnie kell.

2019.10.02

Programajánló: Megfizethető lakhatást mindenkinek!

A Város Mindenkié szervezésében idén kilencedik alkalommal is meghirdették a Lakásmenetet, azaz a felvonulást a lakhatáshoz való jogért.

2019.10.02

Hány CT-t vehetnénk, ha nem stadionra szórnánk a pénzt?

A képalkotó diagnosztikai gépek költséges eszközök, akárcsak a stadionok. Csakhogy ezekkel évente tízezrek életét lehet megmenteni, amazok meg csak luxusberuházások.

2019.10.02

Karácsony Gergely 20 ezer forint fűtési támogatást adna az időseknek és a nagycsaládosoknak

Fűtési szezononként húszezer forintot kapnának a nyugdíjasok és a rászoruló nagycsaládosok a fővárostól - tett ígéretet Karácsony Gergely az idősek világnapján.

2019.10.02

Alföldi Róbert is segíti Karácsony Gergely kampányát

Az ismert színész-rendező, a Nemzeti Színház volt igazgatója nemcsak támogatásáról biztosította a változás egyetlen főpolgármester-jelöltjét, de tevőlegesen is segíti a Karácsony-kampányt.

2019.10.01

5 jel arra, hogy Tarlósnak nyugdíjban a helye

Tarlós István nem a régi már. Persze ez nem is csoda annak fényében, hogy a nagyvárosokat végignézve a 71 éves tapló főpolgármester a legidősebb polgármester Európában. Össze is szedtük 5 jelét annak, hogy túl öreg már Budapest vezetéséhez, nyugdíjba kéne vonulnia. 

2019.10.01

Hunvalddal kezdődött a bulinegyed rákfenéje

A sikere teljesen esélytelen, mégis felidéznénk, mit köszönhet Erzsébetváros, hátha valaki kedvet kap, hogy nosztalgiával gondoljon rá.

2019.10.01

Karácsony: a választás tétje az önkormányzatiság léte

Az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika - jelentette ki Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt hétfőn Budapesten.

2019.09.30

5 eset, amikor Tarlós becsicskult Orbánnak

Tarlós Orbán hű csatlósa. Ezt már sokszor bizonyította: minden döntésével erről tesz tanúbizonyságot, mivel Orbán bábjaként nem is tehet meg semmit, amit főnöke jóvá ne hagyna. Összeszedtünk 5 olyan esetet, amikor nagyon nem kellett volna, Tarlós mégis becsicskult Orbánnak.

2019.09.30

Kiderült, hol készültek a Karácsony-hanganyagok

A csütörtökön kibukott hangfelvételek kapcsán tartott sajtótájékoztatót "Mi van a kazettán?" címmel Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke.

2019.09.30

Bajnai Gordon is Karácsonyt támogatja!

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök is támogatja Karácsony Gergelyt, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjét.

2019.09.27

Ez most a lényeg a fővárosban!

#amirőlbeszélnek a fővárosban: egyre több helyen téma az önkormányzati választás! Karácsony jön fel!

2019.09.27

Tarlós Európa legöregebb nagyvárosi polgármestere

Ha a nagyvárosokat nézzük, a hetvenegy éves tapló főpolgármesternél, Tarlós Istvánnál nincs öregebb városvezető Európában. Ideje volna nyugdíjba küldeni!

2019.09.26

Karácsony feljelentést tesz a hangfelvétel készítője és kiszivárogtatója ellen

Karácsony Gergely azt mondta, hálás azért, hogy hangfelvétel megmutatta, nemcsak a programja része a korrupció elleni küzdelem, de ezt a magánbeszélgetéseiben is világossá teszi - írja az MTI.