20 ezer maszkot osztott szét a DK Budapesten

20 ezer maszkot osztott szét a DK Budapesten

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány magára hagyta az embereket. Ezért is vették saját kezükbe a maszkosztást. 

Mától a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, boltokban, üzletekben, egyéb közösségi tereken kötelező az arcmaszk viselése. Ennek kapcsán ki is mentünk Budapest forgalmasabb területeire megnézni, hogyan alkalmazkodott a főváros az új helyzethez. Tapasztalatból mondhatjuk: jelesre vizsgáztak a budapestiek! 

A Demokratikus Koalíció is segített az alkalmazkodásban. Hétfőn reggel a főváros nyolc kiemelt közlekedési csomópontján osztott szét húszezer darab ingyen szájmaszkot DK-s polgármesterek, önkormányzati képviselők és aktivisták segítségével.

Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke erről szóló sajtótájékoztatóján elmondta, a DK-s polgármesterek már eddig is, a koronavírus-járvány kitörésének kezdete óta rengeteg olyan intézkedést bevezettek, amelyek megkönnyítik a helyiek életét ebben a rendkívül súlyos helyzetben. 

Bevezették az 50 ezer forintos otthonápolási támogatást a kórházból hazaküldött betegek hozzátartozóinak részére, több ezer maszkot rendeltek és osztottak szét fővárosszerte, helyi vállalkozásoknak szóló mentőcsomagot és kerületi szociális ellátást biztosítottak a rászoruló családoknak. 
 
 

 

 

 

 

 

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.