20 ezer maszkot osztott szét a DK Budapesten

20 ezer maszkot osztott szét a DK Budapesten

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány magára hagyta az embereket. Ezért is vették saját kezükbe a maszkosztást. 

Mától a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, boltokban, üzletekben, egyéb közösségi tereken kötelező az arcmaszk viselése. Ennek kapcsán ki is mentünk Budapest forgalmasabb területeire megnézni, hogyan alkalmazkodott a főváros az új helyzethez. Tapasztalatból mondhatjuk: jelesre vizsgáztak a budapestiek! 

A Demokratikus Koalíció is segített az alkalmazkodásban. Hétfőn reggel a főváros nyolc kiemelt közlekedési csomópontján osztott szét húszezer darab ingyen szájmaszkot DK-s polgármesterek, önkormányzati képviselők és aktivisták segítségével.

Gy. Németh Erzsébet, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke erről szóló sajtótájékoztatóján elmondta, a DK-s polgármesterek már eddig is, a koronavírus-járvány kitörésének kezdete óta rengeteg olyan intézkedést bevezettek, amelyek megkönnyítik a helyiek életét ebben a rendkívül súlyos helyzetben. 

Bevezették az 50 ezer forintos otthonápolási támogatást a kórházból hazaküldött betegek hozzátartozóinak részére, több ezer maszkot rendeltek és osztottak szét fővárosszerte, helyi vállalkozásoknak szóló mentőcsomagot és kerületi szociális ellátást biztosítottak a rászoruló családoknak. 
 
 

 

 

 

 

 

Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatója:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.