A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

Karácsony Gergely főpolgármester nem megy a szomszédba, ha őszinte beszédre van szükség. Oldalán a következőket írta a Fidesz-csicskák Budapest fejlesztésével kapcsolatos hazugságairól szólva.

Nem asszisztálunk ahhoz a hazugsághoz, mintha a kormány Budapest fejlesztésében lenne érdekelt, nem csinálunk úgy, mintha nem jelentene valóságos veszélyt a budapestiekre, hogy a kormány a költségvetéssel elkezdte Budapest totális kivéreztetését. Nem csilivili látványterveket kell most nézegetnünk, hanem megküzdeni ezzel a károkozással, ellenállni a budapestiek megsarcolásának.
Karácsony Gergely azt írta: 29 milliárd forintos támogatással 36 milliárdos elvonás áll szemben, vagyis 30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot, és Budapest nettó befizetője lenne a központi költségvetésnek 2021-ben. 

Mint ismert, a kormány jövőre sem adná vissza az önkormányzatoknak a járványhelyzetre hivatkozva elvont gépjárműadót, valamint a négyszeresére emelné az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás mértékét a tehetősebb településeknél.

Karácsony szerint mindezt tetézi az is, hogy a Fidesz-kormány "a helyi iparűzési adó decemberi feltöltési kötelezettségének eltörlésével azt a bevételt, amely tavaly még több mint 20 milliárdos forrást jelentett a fővárosnak, idén 0, azaz nulla forintra csökkenti".

Van még kérdés? Orbán véres bosszút állnak Budapesten, mert mi fővárosiak kiálltunk magunkért, és egy fideszes báb helyett igazi főpolgármestert választottunk magunknak. Át fogjuk vészelni ezt is, Budapest nem hagyja magát!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.