Bemutatta programját Karácsony Gergely

Bemutatta programját Karácsony Gergely

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kampányának legfőbb mottója a Szabad, zöld és szolidáris Budapest volt a hétvégén bemutatott programjában. 

Vasárnap, Budapesten mutatta be a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt a programját, ami a Vegyük vissza Budapestet címet kapta. Karácsony kihangsúlyozta, hogy a megválasztása előtt csak egységes javaslatokat tesz a budapesti lakosoknak, a megválasztása után pedig igyekszik egy erős közösség, erős és nem erőszakos vezetője lenni. Szerinte ugyanis Tarlós állításával ellentétben, egy főpolgármesternek nem a kormánnyal hanem a budapestiekkel kell jó viszonyt ápolnia, és az ő érdekeik miatt kapcsolatokat kiépítenie. 

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt is elmondta, hogy nem enged abból, hogy a kampányban Tarlóssal vitázzon, már csak ezért sem, mert fogalma sincsen, hogy a jelenlegi fideszes főpolgármester milyen programmal indul a választásokon. 

Miután a fideszesek egy kintről behallatszódó cirkuszi muzsikával beléfojtották a szót, Karácsony a folytatásban elmondta, hogy szerinte azzal, ha Budapestet megváltoztatják, később az egész országot megváltoztathatják.

"Egyetlen további stadion sem nyílik, amíg nincs minden kerületben CT berendezés." - nyilatkozta Karácsony.

Többek között azt is kijelentette, hogy szeretné végre talpra állítani az összeroskadt magyar egészségügyet és az egyészégügyi ellátást, meg akarja szüntetni az egyre növekvő orvoshiányt és finanszírozná a szűrőprogramokat, hogy a betegségeket mihamarabb diagnosztizálni tudják. Ismét szóba került, hogy szerinte nagyon sok megbetegedés a rossz lakhatáshoz vezethető vissza, ezért mihamarabb megoldaná a fennálló lakáskrízist is. Ehhez kapcsolódó legnagyobb ígérete pedig úgy szólt, évi húszezer forintos fűtési támogatással segítené a rászoruló nagycsaládokat és nyugdíjasokat.

A parkolási és különböző autós problémákról is szó esett, illetve a Budapest zöldebbé tétele is jelentős célként lebeg Karácsony szeme előtt. "Észak-Csepelen és Ferencváros ahhoz kapcsolódó részén egy új budapesti nagyerdőt alakítanának ki, a Margit- és a Hajógyári-szigetet pedig egy tíz kilométer hosszú „zöld folyosóval” kapcsolnák össze. Budapestnek a klímaváltozás elleni küzdelemben is az élen kell járnia, ezért a közgyűlésnek minél hamarabb ”klímavészhelyzetet” kell hirdetnie." - idézte az ellenzéki főpolgármester-jelölt szavait a Mandiner.

A bemutatón Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor is felszólalt, akik szintén az ellenzék táborát erősítik. 

Karácsony az egész programbemutatót feltöltötte a Facebook-oldalára, így azt teljesen egészében újra lehet nézni. Ajánlatos időt szánni rá, hogy jobban megismerjük az ellenzéki összefogás terveit és céljait és lássuk -a már valójában így is jól látszódó- különbséget Karácsony és Tarlós között.

 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.