Elgondolkodtató kérdésekkel tiltakozik a NAT ellen a miskolci Herman tantestülete

Elgondolkodtató kérdésekkel tiltakozik a NAT ellen a miskolci Herman tantestülete

Máris rengetegen tiltakoznak Orbán Viktor és Kásler Miklós botrányosan sz*r, új nemzeti alaptanterve ellen. És, hogy érdekli-e ez őket? Abszolút nem. 

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai a társadalomhoz, a kormányhoz intéztek tizenöt kérdést, amelyre reális válaszokat, s nem mellébeszélést várnak.

De valószínűleg a válaszokra teljesen felesleges várniuk, hiszen Orbán és fideszes csatlósa azzal sem foglalkozott, hogy a legnépszerűbb és legjobb irodalom tankönyvek szerzője, Pethőné Nagy Csilla nem járul hozzá, hogy az ő könyveit az új NAT-hoz igazítsák. Mi is volt erre a reakciójuk? Ja, hogy akkor majd szépen lassan kikopnak a közoktatásból. Bravó!

A Herman tanárok elkeseredésükben írták össze kérdéseiket a Nemzeti alaptantervről, amiben gyermekek jövőjével és emberi életekkel szórakoznak.

A tantestület kijelentette, ők azt tanítják a gyerekeknek, hogy kérdezzenek, ha nem értenek valamit, kérdezzenek, ha kétségeik vannak. A módosított Nemzeti Alaptanterv megjelenése után azonban nekik is rengeteg aggályos kérdésük maradt. Szeretnék, ha ezekre őszintén felelnének. Hiszen úgy érzik, a válaszokat majd nekik kell saját gyermekeik, unokáik, tanítványaik szemébe nézve elmondaniuk.

Ha egy szabályozás megnyomorítja, maradék kedvüket is elveszi azoknak, akikre vonatkozik, akkor humánus-e?

kérdések között találhatóak magára az oktatás színvonalára és szakszerűségére, a gyermekközpontúságra, a diákteherre, az óraszámokra és tananyagra, a modernizációra, a gondolkodásra és véleményformálásra, az adófizetőkre, az elégedettségre, a demokráciára és a nemzetiségre vonatkozó topikok. Az összes kérdés kétségbeesett, reménytvesztett és ingerült. Ha ezt akarta a felcsúti miniszterelnök elérni, akkor sikerült. 

Január 31. óta megannyi szakmai szervezet tiltakozott a NAT szakmaiatlansága és a nyilvánosságot, szakmai tanácskozást mellőző kidolgozása ellen.

A korrupt fideszes országvezetést azonban hidegen hagyja ez az egész. Döntöttek. És valószínűleg ők imádják, és nagyon büszkék az országunkat megnyomorító idén szeptemberben bevezetendő Nemzeti alaptanterv minden pontjára. 

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.