Így támogatta Soros Budapestet egymillió euróval!

Így támogatta Soros Budapestet egymillió euróval!

Korányi Dávid, a főpolgármester városdiplomáciai csoportvezetője interjút adott az Indexnek, amiben többek között arról is beszélt, hogy Soros maga jelentkezett a lóvéval.


A korábban Bajnai Gordon tanácsadójaként is tevékenykedő, az ENSZ-ben, az Európai Parlamentben és az Atlantic Councilnál is dolgozó Korányi Dávid idén január óta Karácsony Gergely főpolgármester vezetése alatt Budapest városdiplomáciai csoportját vezeti.

Az Indexnek adott interjújában Korányi arról beszélt, hogy "van egy alternatív külpolitikai gondolkodásmód, és hogy ezt lehet másként is csinálni, mint ahogy a kormány elképzeli. Ebben szoros partnerségre törekszünk egyébként a nagykövetekkel". Elmondta: a korábbi városvezetésekkel szemben Karácsony városházája tudatosabban és sokkal aktívabban építi a nemzetközi kapcsolatokat, és ezt a járvány csak erősítette.

az elmúlt hetekben többek között Bécs, Berlin, Prága, London, Isztambul és Teherán polgármesterével egyeztetett Karácsony, szerdán pedig V4-es körben volt megbeszélés.

Korányi Dávid elmondta azt is, hogy a tesztelésben Budapest előrébb járt a kormánynál. Ebben segített egyébként Soros György egymillió eurós adománya is. A külügyi szakember elmondta: a magyar milliárdos maga jelentkezett, hogy New York és Milánó mellett Budapestnek is szeretne anyagi segítséget nyújtani.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.