Így támogatta Soros Budapestet egymillió euróval!

Így támogatta Soros Budapestet egymillió euróval!

Korányi Dávid, a főpolgármester városdiplomáciai csoportvezetője interjút adott az Indexnek, amiben többek között arról is beszélt, hogy Soros maga jelentkezett a lóvéval.


A korábban Bajnai Gordon tanácsadójaként is tevékenykedő, az ENSZ-ben, az Európai Parlamentben és az Atlantic Councilnál is dolgozó Korányi Dávid idén január óta Karácsony Gergely főpolgármester vezetése alatt Budapest városdiplomáciai csoportját vezeti.

Az Indexnek adott interjújában Korányi arról beszélt, hogy "van egy alternatív külpolitikai gondolkodásmód, és hogy ezt lehet másként is csinálni, mint ahogy a kormány elképzeli. Ebben szoros partnerségre törekszünk egyébként a nagykövetekkel". Elmondta: a korábbi városvezetésekkel szemben Karácsony városházája tudatosabban és sokkal aktívabban építi a nemzetközi kapcsolatokat, és ezt a járvány csak erősítette.

az elmúlt hetekben többek között Bécs, Berlin, Prága, London, Isztambul és Teherán polgármesterével egyeztetett Karácsony, szerdán pedig V4-es körben volt megbeszélés.

Korányi Dávid elmondta azt is, hogy a tesztelésben Budapest előrébb járt a kormánynál. Ebben segített egyébként Soros György egymillió eurós adománya is. A külügyi szakember elmondta: a magyar milliárdos maga jelentkezett, hogy New York és Milánó mellett Budapestnek is szeretne anyagi segítséget nyújtani.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.