Ingyen maszkot adna minden háztartásnak Mirkóczki Ádám

Ingyen maszkot adna minden háztartásnak Mirkóczki Ádám

Legalább 30 ezer maszkot osztana ki a lakosoknak a polgármester.

Egész Európában nagy harc folyik a megfelelő védőfelszerelések beszerzéséért. A magyar kormány egyenlőre csak a szavak szintjén ért el eredményeket. Újbudán közben saját hatáskörben rendeltek 50 ezer maszkot a helyiek védelme érdekében.

Minden háztartásnak adna legalább egy maszkot.

A pozitív példát Eger is követi. Mirkóczki Ádám az egriügyek.hu-nak árulta el, hogy már több ajánlatot is kértek. Alapanyagot is rendeltek, hiszen a városban van kapacitás önálló védőfelszerelés gyártására is. A minimum cél, hogy legalább 30 ezer maszkot beszerezzen az önkormányzat. Ahogy Mirkóczki fogalmazott:

Szeretném, ha háztartásonként legalább egy maszkot tudnánk adni.

Az önkormányzati dolgozók, és a védekezésben résztvevők védelme biztosított. Rájuk kiemelt figyelmet fordít a városvezető.

Koronavírus-veszély: Tíz ember van megfigyelés alatt az egri kórházban

Országos adatok folyamatosan érkeznek a koronavírus terjedéséről. Területi adatokat azonban egyáltalán nem közöl a kormány. Polgármesterek és képviselők igyekeznek informálni a helyi közösségeket a járványhelyzetről. Az Eger Hírek információi szerint jelenleg tíz embert tartanak megfigyelés alatt a Markhot Ferenc Kórházban. Mindegyiküknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. A mintáikat már elküldték a budapesti laborba.

  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.