Karácsony Gergely 20 ezer forint fűtési támogatást adna az időseknek és a nagycsaládosoknak

Karácsony Gergely 20 ezer forint fűtési támogatást adna az időseknek és a nagycsaládosoknak

Fűtési szezononként húszezer forintot kapnának a nyugdíjasok és a rászoruló nagycsaládosok a fővárostól - tett ígéretet Karácsony Gergely az idősek világnapján.

Az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje a főváros egyik legidősebb, kétszáz éves akácfája előtt azt mondta, biztonságos és méltányos Budapestet szeretne, olyat, amely nemcsak a választási évben, nemcsak az idősek világnapján, hanem az év minden napján segíti az időseket.

Szerinte a Fidesz mindig választási évben jön rá, hogy vannak idős emberek, akik támogatásra szorulnak. Holott "az Erzsébet-utalványok osztogatása" fideszes elődjének, Papcsák Ferenc polgármesternek sem jött be 2014-ben, hiszen abban az évben Zuglóban a Fidesz minden választást elveszített - tette hozzá.

Karácsony Gergely elmondta, büszke arra, hogy egy olyan kerület polgármestere, amelyik minden fővárosi kerületnél többet költ szociális kiadásokra. Az egyik legnépszerűbb és a legnagyobb összegű támogatásként említette a hatezer forintos fűtési támogatást, amelyet minden fűtési szezonban megkaphatnak a zuglói nyugdíjasok. Közölte, ennek mintájára valósítaná meg a kerületekkel közösen a 20 ezer forintos fővárosi fűtési támogatást.

Ígéretet tett arra is, hogy a kerületekkel összefogva "talpra állítják" a budapesti egészségügyi alapellátást.

Hozzátette: erősíteni kell a prevenciót is, ahogy arra Zuglóban az Egészségfejlesztési Irodával kísérletet tettek.

Elmondta, az időseknek nagyon fontos a közbiztonság, Zuglóban pedig amióta ő a polgármester, 48 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, mert az önkormányzat sok eszközzel támogatta a rendőrséget, a polgárőrséget, a kerületi rendészetet.

Karácsony Gergely számos kérdést kapott a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételről, amelyen szocialista politikusokat bírál. Megerősítette, hogy a Párbeszéd elnökségi ülésein készült a felvétel, amelyet manipulatív módon összevágtak, Mach Péter és Erőss Gábor elnökségi tag hangját lehet azon hallani. A jelölt azt is megerősítette, hogy az ő hangja van a beszélgetéseken, de abban nem biztos, hogy a válaszok, amiket adott, azokra a kérdésekre érkeztek, amelyek szerepelnek a hanganyagban. Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban többször is követték, és ez közszereplők esetében is bűncselekménynek számít. Karácsony Gergely közölte, szövetségesei valamennyien azt gondolják, hogy a Fidesz áll az ügy mögött, amely nem szól másról, mint hogy megbontsa az ellenzéki egységet. Ezer százalékig biztos benne, hogy a hangfelvételt nem valamelyik párttársa készítette - tette hozzá.

Megismételte azt is, hogy továbbra is várja vitára Tarlós István főpolgármestert.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.

  • 2020.06.03

Karácsony Gergely: Ugyanaz az ellenfél, mint eddig

A helyzet javult, de a veszély még nem múlt el. Megint sok múlhat a budapestieken - Karácsony Gergely főpolgármester szerint.

  • 2020.06.02

Karácsony Gergely: Nincs annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen!

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik." - Karácsony Gergely köszöntője a Pride hónap alkalmából: