Karácsony Gergely tényleg bevezeti a Tiborcz-adót!

Karácsony Gergely tényleg bevezeti a Tiborcz-adót!

Karácsony Gergely csütörtök este a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, nem hamis ígéret volt, hogy bevezeti a Tiborcz-adót: valóban így is lesz.

A főpolgármester úgy véli, hogy csak a kerületekkel közösen tudja a főváros kivetni az adót.

Jó hír azonban, hogy a kerületek többségében az ellenzék jelöltje nyert, így már készítik is elő a jogszabály részleteit, derült ki a 444.hu cikkéből.

Karácsony ígérete úgy szólt, hogy minden félmilliárd forintot meghaladó ingatlanra ki fogja vetni adót, és a befolyt összeget bérlakásépítésre és -felújításra fogja fordítani. Az adó majd csak a magánszemélyeket sújthatja és valószínűleg települési adó néven lesz bevezetve.

Karácsony azt mondta, hogy a zuglói önkormányzat most kapta meg az egyik függő hatályú határozatot egy épület építési engedélyéről, amit majd megtámadnak a bíróságon.

Tudomása szerint a Néprajzi Múzeumnak nincsen engedélye és kitart amellett, hogy az építési szabályzatot majd úgy módosítják az első ülésen, hogy a Városligetben ne épülhessen új épület. Mindezt annak kapcsán hozta fel, hogy a Liget-projekttel sjanos már nem igazán tud mit tenni. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.