Karácsony Gergely tényleg bevezeti a Tiborcz-adót!

Karácsony Gergely tényleg bevezeti a Tiborcz-adót!

Karácsony Gergely csütörtök este a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, nem hamis ígéret volt, hogy bevezeti a Tiborcz-adót: valóban így is lesz.

A főpolgármester úgy véli, hogy csak a kerületekkel közösen tudja a főváros kivetni az adót.

Jó hír azonban, hogy a kerületek többségében az ellenzék jelöltje nyert, így már készítik is elő a jogszabály részleteit, derült ki a 444.hu cikkéből.

Karácsony ígérete úgy szólt, hogy minden félmilliárd forintot meghaladó ingatlanra ki fogja vetni adót, és a befolyt összeget bérlakásépítésre és -felújításra fogja fordítani. Az adó majd csak a magánszemélyeket sújthatja és valószínűleg települési adó néven lesz bevezetve.

Karácsony azt mondta, hogy a zuglói önkormányzat most kapta meg az egyik függő hatályú határozatot egy épület építési engedélyéről, amit majd megtámadnak a bíróságon.

Tudomása szerint a Néprajzi Múzeumnak nincsen engedélye és kitart amellett, hogy az építési szabályzatot majd úgy módosítják az első ülésen, hogy a Városligetben ne épülhessen új épület. Mindezt annak kapcsán hozta fel, hogy a Liget-projekttel sjanos már nem igazán tud mit tenni. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.14

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!