Karácsony megálljt parancsol a hazugságoknak a Pesti úti idősek otthona ügyében

Karácsony megálljt parancsol a hazugságoknak a Pesti úti idősek otthona ügyében

Budapest főpolgármestere azonnal reagált a nyugdíjas otthonnal kapcsolatos fejleményekre. Összeszedte a tényeket és a hazugságokat, hogy senki ne dőljön be az álhíreknek.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán már reagált is a Pesti úti idősek otthonának ügyére, ahol kiderült, hogy száznál is több fertőzött van. A főpolgármester szerint szűrés, szűrés és szűrés – ez kell a védekezéshez, a járvány megfékezéséhez, különösen ott, ahol sok idős él együtt.

Nem véletlenül kezdeményezte már szerdán a kormányülésen, hogy kezdődjön el haladéktalanul az ország összes idősotthonában a koronavírus-szűrés. Erre ígéretet kapott a kormánytól.

Bár nem túl biztató, hogy arra is ígéretet kapott, hogy a főváros végre megkapja a védekezéshez szükséges információkat az operatív törzstől. Ennek ellenére most is a sajtótájékoztatóból tudta meg a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatos információkat. 

Karácsony hozzátette: Azt, hogy hány fertőzött van a nyugdíjas otthonokban, onnan tudhatjuk csak, ha szűrünk és ezeket az adatokat nyilvánosságra is hozzuk.

A főváros ezt tette a saját fenntartású nyugdíjasotthonaiban saját forrásból beszerzett szűrésekkel, tegnap óta a Pesti úton immár a mentőszolgálat is végez gyorsteszteket.

Kiemelte, hogy a fővárosi fenntartású intézményekben a napokban vizsgálódott a kormányhivatal, és mindent rendben talált. A Pesti úti otthonba annak a kórháznak a vezetése látogatott el, ahova járvány előtt és járvány idején is a betegeket szokták szállítani. A nekünk átadott információ szerint a kórház orvosai is rendben találták mindent.

Hiszen heroikus munkát végeznek ezekben az otthonokban az orvosok és ápolók.

Azonban vannak, akik a helyzettel visszaélve hazugságokat terjesztenek. Éppen ezért, hogy senki ne dőljön be a hazugságoknak, megosztotta Budapest hivatalos koronavírussal foglalkozó oldalán az összegyűjtött tényeket. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.