Karácsony: parádé helyett a Lánchídra költsük a pénzt!

Karácsony: parádé helyett a Lánchídra költsük a pénzt!

Nekünk fontos a Lánchíd, ezért határozottan ellenezzük, hogy a hídon és annak környékén bárki bármilyen pirotechnikai eszközt használjon. Amit pedig a tűzijátékon megspórol a kormány, azt adják szépen oda a Lánchíd felújítására - írja a főpolgármester.

 

A Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok. Csak ezt a részt valamiért eddig nem idézték a Lánchídból politikai fegyvert kovácsolni akaró kormányemberek - írja Karácsony Gergely főpolgármester.

Vagyis akinek valóban fontos a Lánchíd, az a felújítás előtt már nem szervez se rajta, se a közelében tűzijátékot - írja a főpolgármester. Ezért szerinte nem kellene augusztus 20-án olyan parádét szervezni, ami méregdrága és káros is.

Mondtam már: a Lánchíd számunkra nemzeti kincs, akkor is felújítjuk, ha beleroskadunk. De mi lenne, ha nem kellene beleroskadnunk? Mi lenne, ha többre tartanánk a 171 éves Lánchidat, mint egy pár órás tűzijátékot - teszi fel a kínzó kérdést Karácsony.

Egyértelmű a válasz? A Fidesz-csicskáknak korántsem, hiszen nekik a propaganda, a látvány fontosabb, mint nemzeti kincseink védelme és a magyar emberek jól felfogott érdeke!

Kiderült, hogy a kormány az augusztus 20-i látványpolitizálásra többet akar elkölteni, mint amennyit a Lánchíd felújítására szánnak. Lánchídra 6 milliárd, parádéra 6,5 milliárd – és ebben a tűzijáték költsége nincs is benne.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.